Vellykket skolefest på Torslev Skole

Vellykket skolefest på Torslev Skole

30. januar 2010 - kl. 15:32 - af

Flot skoleforestilling og masser af gæster og boder er opskriften på en vellykket skolefest.


Torsdag d. 28. januar afholdt Torslev Skole den årlige skolefest. Store dele af skolen var inddraget til festlighederne og aktivitetsniveauet var højt. Både forældre og elever var begejstrede for musicalen Yesterday, som virkelig fik prikket til nostalgi, men også havde godt fat i det unge publikum. Yesterday lagde i sin handling rigtig flot op til skolens næste store udfordring – 50 års jubilæum i september.
Musicalen handler om en skoleklasse, der skal skrive om skole- og familieliv gennem tiderne. Eleverne i forestillingen er delt op i tre tænkte grupper, som griber opgaven an på hver deres måder. En gruppe holder sig til det faktuelle, som de finder i bøger og andre konkrete optegnelser. En anden gruppe har en særdeles afslappet indgang til opgaven, og bliver nærmest hængende lidt på stedet, mens den sidste gruppe opsøger historien, via deres nærmest bl.a. mor og morfar, som bidrager med hver deres bid af historien, der strækker sig fra 2010 tilbage over 90’erne, 80’erne, 70’erne og 60’erne.
På den måde kommer forestillingen rundt om de fire årtier med beretning om skoletiden, arbejde og fritid. Det hele krydres med aktuelle musikalske ørehængere fra de nævnte årtier, og måske ikke overraskende kommer 60’erne til at fylde mest.
De unge er vilde med musikken fra den gang, forklarer en af lærerne Michala Kristiansen. Flere af de unge skuespillere giver også udtryk for, at de synes rigtig godt om både sange og musik fra den gang morfar var ung. De kan også godt huske, at deres forældre vist nok har nævnt noget om det på et tidspunkt. De unge har således fyret den af til bl.a. Beatles, DoDo, Gasolin, The Mamas and The Papas og mange mange flere.
Hele truppen bag Yesterday tæller næsten 30 elever, som har fordelt sig med størst overvægt til scenen – alle piger på nær en enkelt dreng. Til gengæld er de fem i orkestret drenge, mens tre piger giver den som kor.
Truppen er blevet flot instrueret af Carina Stenfeldt, Jannie Madsen og Michala Kristiansen med god hjælp til det tekniske af Elisabeth Fibiger.
Forestillingen gik over scenen hele fire gange, så de fleste kunne få en plads nogen måske mere end en gang.
Forberedelserne til musicalen har ellers nok haft sine vanskeligheder at tumle med, fortæller lærerne, der kunne berette om både tøsne, der trængte gennem et vindue og lagde sig som vand i teknikken. Et strømsvigt og endda mangel på varme har også været en del af udfordringerne. Ikke noget at sige til, at den forestilling blev en stor succes.

Tekst: Åse Bakland

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vellykket skolefest på Torslev Skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER