Arveguld og ny dansk musik på Frank´s i Sæby

Arveguld og ny dansk musik på Frank´s i Sæby

26. januar 2010 - kl. 8:59 - af

Restaurant Frank´s i Sæby præsenterer i samarbejde med Sæby Kunst- og Kulturforening søndag 7. februar gruppen Morild, der er en blanding af gammelt arveguld og ny dansk musik.
Morild spiller gamle danske folkeviser og egne kompositioner i en nordisk tone. Deres debut-cd blev nomineret til ”Årets debut” i 2006 ved Danish Music Awards/Folk.
I 2008 modtog Anne Dueholm, som er hoved-arrangør og komponist for Morild, arbejdslegater fra Statens kunstfond og komponistforenigen DJBFA, til at færdiggøre musikken til Morilds anden cd ”Der stode tre skalke”. Den blev i 2009 nomineret til ”Årets vise-album” til Danish Music Awards/Folk.
Morild oplever nu en stigende nysgerrighed for deres musik, både i deres hjemland, men også fra efterspørgsler langvejs fra, og er således ved at etablere sig på den internationale musikscene.
I oktober sidste år blev Morild udvalgt af National Operaen i Beijing til at repræsentere Danmark ved den internationale ”World Folksong-festival” i Beijing. Det blev en succesfuld turne i Kina, arrangeret af Det Danske Kultur Institut i Beijing.
Senest har Morild blandt andet spillet i Schweiz på Nordkland festivalen, til kultur-natten på Stockholm Kulturhus, og i Musikhuset i Århus til World/Nordic Exchange Festival, som optakt til den store musikbegivenhed i København – Womex messen (World Music Expo).
Anne Dueholm er bandets omdrejningspunkt. Hendes kompositioner, poesi og stemme samt hendes sprøde saxofon er hjertet i Morilds musik.
Med sig har hun sin søster Christine Dueholm, der leverer et feminint, men kraftfuldt trommespil af lige dele urkvinde og elverpige. Henrik Kunz, som er Annes mand, er samspillets bindeled – hans basspil farver musikken med kraft og opfindsomhed.
Nyeste medlemmer i bandet er den norske pianist Thomas Dons Finsrud, der forgylder Morilds klangflader med virtuos lydæstetik, og svenskeren Perry Stenbäck, der med sit guitarspil bringer rå energi ind i bandet.
Arrangementet på Restaurant Frank´s i Sæby begynder kl. 11 med en hyggelig Brunch, og selve koncerten begynder kl. 11.30 og varer et par timer. Tilmelding sker til Sæby Museum på telefon 98461077 eller Restaurant Frank´s på telefon 98422288. Sidste frist er 1. februar.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arveguld og ny dansk musik på Frank´s i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger