Farvestrålende skyer over Nordjylland i weekenden.

Farvestrålende skyer over Nordjylland i weekenden.

23. januar 2010 - kl. 10:29 - af

Flotte polar-stratosfæriske skyer finder vej til den danske aften- eller morgenhimmel i den kommende weekend og begyndelsen af næste uge. Skyerne, der bemærker sig ved at være meget smukke, ser vi normalt som et dårligt tegn. Denne gang er de måske et tegn på, at ozonnedbrydningen over Arktis ikke bliver helt så slem, som forskerne havde frygtet.
I weekenden den 23-24. januar og først i den kommende uge bevæger et område med meget lave temperaturer i 18-22 kilometers højde sig ind over Danmark. Atmosfæren kaldes i denne højde for stratosfæren, og det er her hovedparten af ozonlaget befinder sig.
Når der i løbet af vinteren bliver meget koldt i ozonlaget, kan der dannes såkaldte polar-stratosfæriske skyer. De polar-stratosfæriske skyer ses, når de belyses nedefra; altså kort før solopgang eller kort efter solnedgang på en ellers skyfri himmel. Så kan de til gengæld være spektakulære perlemorsagtige. Skriver DMI

En kommentar til “Farvestrålende skyer over Nordjylland i weekenden.” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Farvestrålende skyer over Nordjylland i weekenden.”

  • jette schmidt jørgensen

    Tilykke med det fine resultat af Sæby Avis på internet. Glæder mig til at se de omtalte skyer i de nærmeste dage.Det giver ro i sjælen at sidde og se på en solnedgang,og så med flotte skyer.tak for oplysningen.vil sende adr om avis videre til dem jeg kender mvh Jette

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Farvestrålende skyer over Nordjylland i weekenden.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER