Tyskerne har ladet vente på sig, men nu kigger de mod Danmark

Efter et fald i antallet af tyske turister i Danmark, kan NOVASOL nu rapportere om en stigning på 29 procent i tyske ankomster i juli måned.

Tyskerne har ladet vente på sig, men nu kigger de mod Danmark

9. juli 2024 - kl. 8:49 - af

Både Visit Denmark og flere danske destinationer har rapporteret om et fald i antallet af tyske turister, der i år vælger at bruge ferien under Dannebrog. Men nu kan NOVASOL rapportere om en markant stigning i interessen fra de tyske feriegæster.

Som de fleste andre europæiske nationaliteter har tyskerne været optaget af EM-feberen og store fodboldfester det meste af sommeren. Om det er det, der indtil nu har afholdt dem fra at booke deres sommerferie til Danmark, er svært at sige, men uanset har flere danske destinationer og Visit Denmark kunnet rapportere om et dyk i tyske turister i Danmark. Dykket har dog nu forvandlet sig til en stærk offensiv fra tysk side, i hvert fald hvis man spørger sommerhusudlejningsbureauet, NOVASOL.

De kan nemlig se en stigning på 12 procent i bookinger over de seneste tre uger. Bookingerne foretaget de sidste 3 uger fordeler sig primært hen over ophold i juli med 29 procent og august med 31 procent. De øvrige bookinger fordeler sig bredt over årets resterende måneder. Kigges der på søgninger på novasol.de de sidste 3 uger, så afspejles tyskernes interesse for sommerhusudlejning også der, med en stigning på 16 procent sammenlignet med 2023.

“Det er en stærk tradition for mange tyskere at holde sommerhusferie i Danmark, som ofte bestilles tidligere end andre nationaliteter. I år har tyskerne dog ændret deres bookingadfærd. Om det skyldes EM eller om det følger den tendens, vi også ser hos danske gæster, hvor de booker tættere på ankomst, er svært at lave en stensikker konklusion på. Uanset årsagen er vi glade for at se, at tyskerne nu vender blikket mod Danmark,” siger Kenn Rasmussen, vicedirektør i NOVASOL.

Det er især i det jyske, at de tyske gæster indtil videre har booket deres sommerhusferie, hvilket også traditionelt set oftest er der, de er at finde i løbet af sommeren. Et faktum der ikke overrasker NOVASOL.

”Den lette adgang til Jylland fra Tyskland, samt de mange strande, klitterne og Vesterhavet er noget af det, som mange tyskere forbinder med Danmark. De er måske kommet der hele deres liv, og derfor er det også naturligt, at de fortsætter traditionen. På listen over andre områder, der også tiltrækker de tyske feriegæster ses for eksempel Østjylland og Sjælland,” siger Kenn Rasmussen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tyskerne har ladet vente på sig, men nu kigger de mod Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger