Ros til studentervogne fra tungvognskontrol

Ros til studentervogne fra tungvognskontrol

4. juli 2024 - kl. 13:36 - af

Her om sommeren runger de danske gader af tudende horn og glade, unge mennesker på studenterkørsel. Det er glædeligt at bevidne og festligt ser det ud. Nordjyllands Politi har været med på sidelinjen for at følge op på, at det også går sikkert for sig. Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi er tilfredse med niveauet indtil videre.

Uge 26 og uge 27 er ugerne hvor rigtig mange afslutter ungdomsuddannelserne – det er således også højsæson for eksamenskørsel. I den anledning er Nordjyllands Politi, Tungvognscenter Nord (TCN), på gaden for at kontrollere de køretøjer, der er særligt indrettet til formålet.
Her kontrolleres både fører og køretøjer grundigt. Politiet sikrer sig, at de fornødne tilladelser og godkendelser er til stede – og ikke mindst om køretøjerne er indrettet i overensstemmelse med forskrifterne, således alle både i og omkring køretøjerne, kan få en sikker og god oplevelse ved fejringen.
TCN laver kontroller i Nordjylland, Østjylland og Midt- og Vestjyllands Politikredse.

Foreløbig status på kontrollerne 

TCN har lavet kontrolstop i alle de ovennævnte kredse og i skrivende stund er der kun fundet mindre overtrædelser, som ikke har medført kørselsforbud. Kontrollerne fortsætter til og med weekenden i uge 27.

Leder af TCN, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, siger om den foreløbige status:
”Det er glædeligt at møde de unge mennesker på en så festlig dag, og det er – set fra vores stol – mindst ligeså glædeligt når vi kan konstatere, at der er styr på sagerne i forhold til kørslen. Selvom nogle af vognene er af ældre dato, så er der styr på både vedligehold, tilladelser og sikkerheden omkring deltagerne.”

Kontrollerne byder også på nogle lidt ekstraordinære opgaver til betjentene:
”Mange af studenterne vil gerne have en hilsen i huen fra vores kollegaer derude, så når alt det praktiske er gennemgået med kontrol af vogn og chauffør, så spidser vi gerne pennen og forfatter en hilsen. Vi er i det hele taget blevet taget rigtig godt imod derude; vi forsøger naturligvis at forstyrre mindst muligt og laver kontrollen i forbindelse med et planlagt stop på ruten, men nogle gange tager det lidt ekstra tid – og det møder vi fuld forståelse for,” slutter Claus Kjær-Pedersen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ros til studentervogne fra tungvognskontrol' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger