Nye blå blink sendes nu fra Østervrå

Medlemmer af Regionsrådet til åbningen. Fra venstre Lone Olsen (V), Mads Duedahl (V), Pia Buus Pinstrup (K) og Jørgen Rørbæk Henriksen (S)

Nye blå blink sendes nu fra Østervrå

1. juli 2024 - kl. 20:55 - af

Region Nordjylland tager endnu et skridt mod at styrke akutberedskabet i regionen ved at etablere en akutbilbase i Østervrå. Det betyder, at akut syge borgere kan få hurtigere hjælp.

– Klar gevinst

Region Nordjylland har åbnet en ny akutbilsbase i Østervrå. Fremover vil en nyligt indsat akutbil køre herfra for at forbedre akutberedskabet i det østlige Vendsyssel.

– Akutbilen vil være med til at sikre hurtig og sammenhængende behandling i Østvendsyssel. Det kan borgerne i Nordjylland glæde sig over, for akutbilen kommer til at indgå i det samlede og flydende beredskab, og er dermed en klar gevinst, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Akutbilen er etableret som en del af regeringens akutpulje, og skal styrke det akutte set up i området og forbedre den samlede præhospitale indsats i Region Nordjylland. Akutbilen blev indsat i driften 1. oktober 2023 fra ambulancebasen i Sæby, men rykker nu til sin nye faste placering i den nybyggede base i Østervrå.

Livreddende førstehjælp og smertebehandling

Akutbilen er bemandet med en ambulancebehandler, der er videreuddannet af regionen og derfor har kompetencer til at behandle syge og tilskadekomne på egen hånd. Akutredderen kan yde livsreddende førstehjælp og smertebehandling, indtil ambulancen ankommer.

Der er på landsplan afsat 276,6 millioner kroner til styrkelse af akutberedskabet frem til 2027.

Region Nordjylland har modtaget 40,2 millioner kroner, som er afsat til akutbilen i Østervrå, en paramedicinerbil på Mors og en præhospital visitationsenhed i Aalborg. Derudover er der også bevilget midler til uddannelse af flere paramedicinere og nyt udstyr til mobil blodprøvetagning.

 

2 kommentarer til “Nye blå blink sendes nu fra Østervrå” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Nye blå blink sendes nu fra Østervrå”

  • Henrik berthelsen

    Tillykke til Østervrå med akutbilen.
    Desværre har man fjernet først beredskabsambulancen i Sæby og derefter har man nu fjernet akutbilen fra Sæby som nu har 25 minutters kørsel til Sæby. Dette er virkelig en forringelse af beredskabet og jeg håber vi kan stå sammen og forlange en bedre dækning fremadrettet, forstår stadig ikke hvorfor man byggede en ny garage ved brandstationen til først ambulancen og senere til akutbilen som nu åbenbart ikke skal bruges fast.

  • Det skyldes simpelthen mandskabsmangel. Efter regionen hjemtog ambulancedriften har det været svært for dem at skaffe de folk der skal til. Regionen har så heller ikke gjort noget som helst for at få flere folk til. Ansættelsesvilkår mv. har man ikke ændret på.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye blå blink sendes nu fra Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger