Børn pynter op til jubilæumsfest på Havkærhus, Sæby Ældrecenter

Børn pynter op til jubilæumsfest på Havkærhus, Sæby Ældrecenter

30. maj 2024 - kl. 7:35 - af

For tiden skaber børn fra tre dagtilbud i Sæby liv og glæde på Havkærhus, hvor de laver glaskunst og pynter op med sommerblomster til 500-års jubilæumsfest.

Hver mandag formiddag gør udøvende kunstner Helle Mathiasen og frivillige fra hendes glashold klar til workshop i børnehøjde på Havkærhus. Når uret har passeret 9 ankommer to pædagoger på Christianiacykler med otte børn i alderen 5-6 år. De kommer fra Børnehusene Sættravej, Brolæggervej og Sæbygårdvej for at lave smukke glasmosaikker.

”Det er smadderspændende og sjovt og lidt nervepirrende at have børnene med i værkstedet. Men det gået over al forventning”, siger Helle Mathiasen.

Lene Damberg, der i 42 år har arbejdet i huset som SOSU-assistent, begyndte på glasholdet for at hjælpe en ældre borger, der var lammet i den ene side. Hun synes, det er hyggeligt at lave glaskunst med sit barnebarn på fem og kammeraterne fra børnehaven. Lisbet Pedersen har arbejdet i huset i 35 år og er oldemor til fem:

Mange børn sidder med en skærm foran sig. Det gør de ikke hos mig. Når vi laver kreative aktiviteter sammen, præger det dem til at selv at være kreative. Det er opløftende at opleve, hvordan børnene går til opgaven”.

De færdige mosaikker monteres på trådnet og kommer til at danne smukt kunstværk, som skal pynte i haven ved Sæby Ældrecenter.

Det er ikke kun mandag formiddag, børnene fra Sættravej, Brolæggervej og Sæbygårdvej besøger Sæby Ældrecenter. Hver onsdag skiftes børnene til at komme forbi for at vande og passe de sommerblomster, som de plantede den 1. maj.

Alle, der har lyst, er inviteret til fernisering af det nye glaskunstværk og de flotte blomsterkasser onsdag den 26. juni kl. 10.00 – 12.00.

Få mere at vide hos
Tove Varmløse Malmberg, projektleder, Frederikshavn Kommune tlf. 29 48 61 90

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn pynter op til jubilæumsfest på Havkærhus, Sæby Ældrecenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger