KulturCamp 2024 – for alle kreative unge i Frederikshavn Kommune

KulturCamp 2024 – for alle kreative unge i Frederikshavn Kommune

29. maj 2024 - kl. 20:34 - af

Drama, Billedkunst, Forfatter, Film eller Musik – fordyb dig i et kreativt fag i en hel uge!

Igen i år afholdes der KulturCamp i Frederikshavn. Campen finder sted i Maskinhallen mandag til fredag i uge 27 og det er for alle unge i 6.-10. klasse i hele kommunen.

Som den eneste kommune i Nordjylland tilbyder Frederikshavn de unge i kommunen en fed sommercamp, hvor man kan få lov at arbejde med et kreativt fag i hele den første uge af skolernes sommerferie. KulturCampen bliver afholdt for tredie år i træk og arrangørerne håber på at mange unge vil gribe muligheden og tilmelde sig dette års camp.

“Det er fedt at få lov til at fordybe sig og have så meget selvbestemmelse over sine egne projekter” siger Freja, der var med på KulturCampen både i 2022 og 2023 og fortsætter “Det er fedt at møde en masse andre unge, der har samme interesser.”

De unge, der deltager i KulturCampen skal gå på hver deres hold hele ugen, men hver dag er der fælles morgensamling og alle unge spiser også frokost sammen i Maskinhallen. Derudover kommer deltagerne på de forskellige hold også til at samarbejde om nogle af deres projekter. De forrige år har musikholdet for eksempel lavet musik til filmholdenes film og til billedkunstholdets fernisering. På den måde lærer de unge hinanden at kende på kryds og tværs af holdene – og nye venskaber opstår måske.

KulturCampen er arrangeret af Musikskolen, Maskinhallen, FilmMaskinen, Ungdomsskolen og Biblioteket i Frederikshavn Kommune og der bliver plads til op til 90 unge, der kan bruge hele ugen på at arbejde på forskellige kreative hold. På campen vælger de unge sig ind på ét af de fem hold: Film, Musik, Billedkunst, Forfatter eller Drama. På holdene får de undervisning af professionelle fagfolk, der virkeligt kan deres fag og som er klar på at lære fra sig. Der bliver både tid til fordybelse, eksperimenter og sjove øvelser. Underviserne kender målgruppen godt og de ved, hvad der skal til for at vække de unges interesse for de kreative fag.

“Vi oplever hvert år, at der på campen bliver knyttet bånd imellem de mange unge og at nye venskaber opstår. Som ugen skrider frem, bliver der mere og mere snak og pjatten hen over bordene til fælles frokosten og det var en fornøjelse at se. På Campen bliver de unge virkelig en del af et stort, kreativt fællesskab, samtidigt med at de også får lov at gå i dybden med deres egne projekter på de forskellige hold” Udtaler koordinator for KulturCampen, Marie Weiergang.

Fredag d. 5. juli bliver KulturCampen afsluttet med et event, hvor de unge viser det frem, som de har lavet i løbet af ugen. Der vil både være visning af film, oplæsninger, en udstilling og fremførelse af musikholdets produktioner og dramaholdets forestilling. Campens deltageres familier og andre interesserede bliver inviteret med til eventet, som finder sted i Maskinhallens store sal.

“Man får nye venner og lærer noget om nye ting, som måske kan blive éns nye interesse. Vi havde det rigtig sjovt på vores hold. Man får lov at lave nogle ting, som man ikke før har prøvet.” Udtaler Knud på 13, som har været med til KulturCampen i 2023.

KulturCamp 2024 er fra mandag d. 1. juli til fredag d. 5. juli. Alle dage kl 9-14. Det koster 300 kr. At være med på campen og det beløb dækker frokost alle dage og en T-shirt til alle deltagere. Som noget nyt kan deltagere, der bor mere end 12,5 km. væk få et tilskud på 250 kr. til deres transport.

Kender du en ung, der gerne vil være med på KulturCampen, så kan du finde mere information på hjemmesiden Kulturcamp.dk. Her kan du også læse om holdene, underviserne og om de praktiske informationer. Tilmeldingssystemet er åbent nu og der er sidste frist for tilmelding d. 14. juni.

Praktiske oplysninger

Kulturcampen foregår i uge 27 / mandag d. 1. til fredag d. 5. juli

Alle dage kl 9-14

Event fredag kl 13.

Det koster 300 kr. at være med på campen.

Hvis man bor mere end 12 km. væk, får man 250 kr. i tilskud til transport.

Beløbet dækker frokost alle dage og en T-shirt til alle deltagere.

Maskinhallen, Skolegade 6, 9900 Frederikshavn

For unge i 6. – 10. klasse

Tilmelding via ungdomsskolens hjemmeside

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Marie Weiergang: mail: mrmi@frederikshavn.dk tlf: 51711775

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KulturCamp 2024 – for alle kreative unge i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger