Solen skinnede på Sæby Jazzfestival 2024

Solen skinnede på Sæby Jazzfestival 2024

21. maj 2024 - kl. 13:04 - af

En vellykket pinse med jazz i Sæby er overstået. Arrangørerne kan næsten ikke få armene ned. Alt klappede fra start til slut.

Publikum fik valuta for pengene i Manegen fredag aften, hvor Nordkraft Bigband og den portugisiske sanger Maria Mendes tryllebandt tilhørerne. Vladimir Nikolov var gæstedirigent. Det var et større setup, men i den grad det værd. Stemningen var i top, så det var en fornøjelse at høre rosende ord fra publikum efterfølgende.

Lørdag bragede Drunken Brothers Brass Band igennem med deres musik fra Retfærdigheden i Algade og til Sæby Torv. Paraden satte gang i lørdagens musik og bandet havde også publikum i deres hule hånd senere i Snedkergården. Der lød musik fra Torvet. Lanternens gårdhave og  Museumsgården fra sidst på formiddagen og noget af eftermiddagen. Åhøj havde også musik og spisning. Retfærdighedens “Fænselsgård” var omdannet til spillested for 2 bigbands, nemlig Sæby Bigband under ledelse af sidste års modtager af Jazz Clasher prisen Dan Hejslet. Igen mødte vi et begejstret publikum. AYJO – Aalborg Youth Jazz Orchestra sluttede eftermiddagen af ved Retfærdigheden. Solen skinnede på et tilfreds publikum. AYJO havde hyret pianist Rasmus Sørensen ind til deres koncert. Han er tidligere modtager af Jazz prisen. 

På havnen var det hos Sæby Bryghus og hos Fru B tonerne fra musikken bredte sig.

Sæby Jazzfestival har mødt velvilje fra sponsorer, som fremgik af foldere og plakater rundt om i byen. I 11. time kom Lions Sæby og Melsen Fonden på banen, og deres bidrag er med til at sikre en blidere opstart på pinsejazz 2025 end i 2024. Gruppen bag festivalen – John Henrik Andersen, Torben Fischer, Kristian Pihl Nørbjerg og Inge Nørbjerg Rasmussen – er yderst taknemmelige for al økonomisk støtte, samt frivillig hjælp i forbindelse med arrangementet. Manegen vil vi gerne samarbejde med igen, da det giver mulighed for anderledes koncerter end det vi kan mønstre i det fri. At have, og  udendørs koncerter er også fantastisk og især når vejret er med os. Det var det bestemt i år.

I 2025 håber de igen at kunne uddele Jazz clasher prisen til en ung musiker. Denne pris kunne de ikke honorere i år. 

Tak til musikere, publikum, sponsorer og frivillige hjælpere. 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solen skinnede på Sæby Jazzfestival 2024' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger