Politisk godkendelse af kommissorium for advokatundersøgelse om havn

Politisk godkendelse af kommissorium for advokatundersøgelse om havn

18. maj 2024 - kl. 1:51 - af

Byrådet besluttede den 24. april 2024 at igangsætte en advokatundersøgelse af forløbet omkring Frederikshavn Havn og afsatte 1,5 mio. kr. til undersøgelsen.

Et flertal af gruppeformændene anbefaler, at advokatundersøgelsen skal udføres af advokatfirmaet Bech-Bruun, og at der afsættes 2 – 2,5 mio. kr. til gennemførelse af advokatundersøgelsen, samt at kommissoriet skal godkendes af økonomiudvalget.

Derfor er en godkendelse sat på den åbne del af Økonomiudvalgets dagsorden, når udvalget afholder næste møde den 22. maj.

Ansvarspådragende adfærd og behandling af information

Advokatfirmaet Bech-Bruun har fremsendt et kommissorium for advokatundersøgelse af forhold vedrørende Frederikshavn Havn.

Af Kommissoriet fremgår at undersøgelsen skal klarlægge, om der i forløbet fra beslutningen om at omdanne Frederikshavn Havn A/S til kommunal selvstyrehavn frem til kommunens overtagelse af havnen er udvist ansvarspådragende adfærd, der har ført til eller været medvirkende til de konstaterede økonomiske problemer.

Undersøgelsen skal tillige klarlægge, hvilken information der fra Frederikshavn Havn er tilgået Frederikshavn Kommune, og hvorledes denne information, i givet fald, er blevet behandlet i kommunen.

Der skal som led i undersøgelsen og på baggrund af en gennemgang af forløbet foretages en vurdering af, om – og i givet fald i hvilket omfang – Frederikshavn Havn eller Frederikshavn Kommune kan gøre et ansættelsesretligt og/eller erstatningsretligt ansvar gældende.

Inden årets udgang

Det er et ønske, at advokatundersøgelsen gennemføres inden årets udgang.

Bech-Bruun har anslået, at en undersøgelse som den beskrevne vil kunne gennemføres for et honorar på 2,0-2,5 mio. kr. (ekskl. moms).

Skulle omfanget vise sig anderledes end forventet, vil Bech-Bruun holde meget tæt kontakt med kommunen med henblik på at holde omkostninger så tæt som muligt på det indledende estimat.

Kommunens direktionssekretariatet indstiller forud for mødet, at Økonomiudvalget godkender indholdet i kommissoriet for advokatundersøgelse af forhold vedrørende Frederikshavn Havn, samt at undersøgelsen gennemføres af Bech-Bruun indenfor en ramme af 2,5 mio. kr. Der afsættes yderligere 1 mio. kr. Beløbet finansieres af kassebeholdningen.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politisk godkendelse af kommissorium for advokatundersøgelse om havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger