Skaterparken i Sæby bliver endnu bedre

Skaterparken i Sæby bliver endnu bedre

17. maj 2024 - kl. 10:25 - af

Melsen Fonden har forhøjet donationen, så Sæbys kommende Skaterpark kan blive endnu bedre og opfylde flere af de konkrete ønsker og ideer.

Når Sæby fejrer 500 år som købstad i august 2024, står en splinterny skaterpark klar til indvielse i Byparken. Dette er muligt, fordi Melsen Fonden tidligere på året donerede 1,5 millioner til projektet.

Designet af parken er udført af eksperter og har taget udgangspunkt i konkrete ønsker fra en lokal brugergruppe, som består af unge skatere fra Sæby og omegn. Anlægget udføres som en ’streetpark’ med et styret forløb rundt i parken grønne landskab. De mange elementer i parken vil skabe muligheder for personlig udvikling, og samtidigt være et sted der er sjov at genbesøge for byens egne skatere og for andre, der besøger Sæby.

Flere penge – endnu mere indhold

For at tilgodese de konkrete ønsker fra de lokale brugere, og for at højne kvaliteten yderligere, har Melsen Fonden netop besluttet at donere yderligere 250.000 kr.

-Det er fantastisk, at gaven til Sæbys børn og unge i kraft af den ekstra donation fra Melsen Fonden bliver endnu bedre og kan opfylde flere af de helt konkrete ønsker og forslag, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune og takker Fonden. 

De ekstra penge giver bl.a. mulighed for flottere belysning, mere grønt indhold og ikke mindst en mindre udvidelse med en social platform til ophold og en såkaldt ”hubba”, der er en lags overdimensioneret betongelænder til at udføre forskellige tricks på.

 Vi er i Melsen Fonden glade for at støtte bosætningsmiljøet, ved at skabe attraktive fritidsmiljøer i høj kvalitet og designet til nutidens ungdom, siger formand Anker Laden-Andersen.

Skaterparken står færdig i løbet af sommeren 2024 og bliver indviet i forbindelse med fejringen af købsstadsjubilæet. Projektet udføres af virksomheden FCR Beton, der etablerer skaterparker i hele Danmark.

4 kommentarer til “Skaterparken i Sæby bliver endnu bedre” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Skaterparken i Sæby bliver endnu bedre”

 • Finn Jakobsen

  Skaterbanen
  Som nærmeste nabo til Byparken undrer Andelsboligforeningen Byparken sig meget over, at vi intet officielt har hørt om, at det er besluttet, at en skaterbane skal opbygges i byparken. Som vi ser gennem pressen, er det et større støjende byggeprojekt Frederikshavn kommune ønsker at placere midt mellem ca. 30 parcelhuse. Alene Andelsboligforeningen Byparken tæller 15 boliger.
  Og nu ser vi så, at Melsen Fonden yderligere har doneret 250.000 kroner til skaterbaneanlægget så det kan udbygges med mere social platform (det betyder musikanlæg?), mere belysning og betongelænder, hvor der kan udføres forskellige støjende tricks på!
  Som vi læser, er beslutningen om at placere skaterbanen sket i samarbejde med de lokale. Andelsboligforeningen Byparken er nærmeste nabo med 15 beboelseshuse, og vi har intet officielt hørt om planen. Vi er ikke bekendt med at de øvrige ca. 15 parcelhuse er blevet hørt. Hvem er så de lokale?
  Andelsboligforeningen har for længst bedt kommunen om at få oplyst hvorledes den demokratiske proces med byggeplanerne for skaterbanen har fundet sted. Men vi har intet hørt.
  Andelsboligforeningen Byparken mener ikke det er lovligt at igangsætte et sådant byggeprojekt midt i et boligområde – og da slet ikke uden, at man har fulgt de gældende demokratiske regler bl.a. om nabohøring, støjberegninger mm.
  Andelsboligforeningen har tidligere henvendt sig til Frederikshavn Kommune om skaterbanen og har bl.a. gjort følgende gældende:
  Andelsboligforeningen synes det er så flot, at vi har fået den gave til en skaterbane af Melsen Fonden. Men vi synes ikke det er gennemtænkt, at den placeres i Byparken – den eneste grønne plet i Sæby Centrum og midt mellem ca. 30 parcelhuse og et plejehjem, der alle grænser op til den påtænkte skaterbane.
  Hvorfor placeres skaterbanen ikke på de velegnede ledige arealer ved Sæby Spektrum, hvor der ingen beboelse er, og hvor der i forvejen er bl.a. idrætsbaner, idrætshal, svømmehal, skole og børnehave. Vi er gjort opmærksomme på, at Spektrum gerne ønsker, at få skaterbanen sammen med centrets øvrige aktiviteter.
  Ved at placere skaterbanen ved Spektrum slipper kommunen også for det økonomisk tunge ansvar det er, at holde opsyn og vedligeholde banen. Og ikke mindst er der ved Spektrum både gode parkeringsforhold og toiletter. Ved placering i Byparken er der ikke tænkt på udgifter til opsyn, vedligehold, toiletter og P-forhold.
  Vi er fra kommunens side blevet gjort opmærksom på, at Melsen Fonden som betingelse for jubilæumsgaven ønskede at skaterbanen skulle placeres i Byparken. Men Andelsboligforeningen Byparken undrer sig over, at Melsen Fonden med sit formål med, at støtte ”samfundsmæssige og velgørende formål” kan ønske at nedlægge Sæby Centrums eneste grønne rekreative område, hvor mange mennesker dagligt færdes og bare nyder den grønne natur i bycentrum. Men selv om det måtte være rigtigt, at det er Melsen Fondens ønske, kan kommunen ikke frasige sig de demokratiske spilleregler for anlæg af støjende byggerier i boligområder.
  Andelsboligforeningen Byparken har ønske af Frederikshavn kommune at få oplyst, hvilke beboere, husejere eller institutioner i lokalområdet, der er blevet spurgt i den demokratiske proces. Og hvordan godkendelsen med placering i Byparken er foregået. Andelsboligforeningen har meddelt kommunen, at såfremt denne proces ikke har været efter gældende regler, påtænker vi at gøre indsigelse ved at anke afgørelsen.
  Andelsboligforeningen Byparken

  Finn Jakobsen
  Formand

 • Der må forventes støjgener i en radius på helt op til 500 meter fra skaterbanen.

  Så rigtigt mange husstande vil blive påvirket.

  Placeringer forekommer aldeles uacceptabel.

 • Per Toft-Jensen, Annie Larsen

  Vi har med stor glæde fulgt med i planerne for at opføre en skaterbane i Sæby Bypark.
  Vi bor ganske tæt på Sæby Bypark, ja faktisk støder parken op til vores have.
  Vi er IKKE bekymret for støj og liv, men glædes dagligt over at børn, unge og ældre benytter parken.
  Vi glædes over den mangfoldighed der udleves på tværs af alle aldersgrupper i parken, og ser en kommende skaterbane som en af vores nærmeste “nabo” så velkommen, lad os udvikle mangfoldigheden i vores by, lad os bevare og udvikle en aktiv park for ALLE, vi bakker 100 % op om den kommende skaterbane i Sæby Bypark.

 • Kan fuldstændig bakke op om Finn Jacobsens indlæg.
  Muligvis er det en god ide med en skaterbane, men ikke midt i byens eneste park!! Kommunen må da kunne finde en anden løsning, inden man ødelægger Sæbys dejlige bypark med støj og diverse gener.
  Ved godt, at kommunens problemer står i kø….. men alligevel!!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skaterparken i Sæby bliver endnu bedre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger