Overdragelse af Frederikshavn Havn

Overdragelse af Frederikshavn Havn

14. maj 2024 - kl. 14:08 - af

Den 15. maj 2024 overgår Frederikshavn Havn fra at være en kommunal selvstyrehavn til at blive en kommunal havn. Det gør den ifølge Havnelovens bestemmelser, som handler om overtagelse af en kommunal selvstyrehavn, hvis der ikke er balance i driften.

Byrådet afholdt den 24. april 2024 et temamøde med deltagelse af formanden for bestyrelsen i Frederikshavn Havn og den midlertidige direktør. De afleverede en kortfattet redegørelse fra bestyrelsen på havnen med anbefalinger vedrørende Frederikshavn Havns fremtid.

Det fremgik, at havnens likviditet er så presset, at det kun er muligt at betale regninger få uger frem. Det beskrives, at Frederikshavn Havn er løbet tør for likviditet, og at der over de næste to et halvt år vil mangle likviditet for knap 120 mio. kr.

Hvad sker der nu?

Onsdag aften den 15. Maj 2024 afholder byrådet et ekstraordinært byrådsmøde, hvor havnen officielt modtages. Herefter har kommunen overtaget driften og ansvaret. Det betyder, at der skal ske finansiering af 37,4 mio. kr. fra kommunens kassebeholdning til overtagelsen af forpligtigelserne på havnen her i 2024, så havnen kan betale sit.

Derefter skal der ses på økonomien og fremtiden på havnen. Det handler om gennemgang af kontrakter, indtægter, udgifter, lånene og ikke mindst en såkaldt exit-strategi, hvilket betyder, at der skal arbejdes med, at havnen igen skal blive kommerciel.

Der har været afholdt møde med virksomhederne på havnen om situation, og der er aftalt flere møder. Gruppeformændene i byrådet har været samlet til møde mandag den 13. maj 2024 til en opdateret status for Frederikshavn Havn, og der var fuld enighed om denne foreløbige plan.

Arbejdet forgår løbende administrativt og politisk med de beslutninger, der løbende skal tages.

Dagsordenen for det ekstraordinære byrådsmødet den 15. maj findes på Frederikshavn Kommunes hjemmeside: Dagsordener og referater (frederikshavn.dk)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Overdragelse af Frederikshavn Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger