Salgsvogne og foodtrucks kan opstilles på Sæby Havn om sommeren

Salgsvogne og foodtrucks kan opstilles på Sæby Havn om sommeren

10. maj 2024 - kl. 4:05 - af

Salgsvogne og foodtrucks kan opstilles på Sæby Havn ved lejlighedsvise arrangementer.

Det er et af de forslag, som er sat på dagsordenen for drøftelse på næste møde i Teknisk Udvalg den 14. maj.

Det sker i forlængelse af udvidelsen af Sæby Havn, hvor der har vist sig stigende efterspørgsel på rammer for aktiviteter, der kan afvikles på havnearealerne. Et øget og varieret aktivitetsniveau vil understøtte livet og oplevelsen af havnen som et attraktivt byrum.

Den kommunale administration har været i dialog med Sæby Handelsstandsforening på baggrund af den øgede efterspørgsel efter mulighederne for salg fra havnen, så rammerne herfor er afstemt i en fælles forståelse.

Der er ønske om at etablere stadepladser, der via havnen lejlighedsvis kan lejes ud i en periode fra 1. juli til 15. august. Det kan fx være salgsvogne, foodtrucks og lignende, der sælger varer, ”som forsvinder ved forbrug”. Det er fx mad- og drikkevarer. Der må ikke sælges tobaksvarer og stærk spiritus. Pris for leje vil være 750 kr. ekskl. moms pr. dag. Området vil være ved det nye havneområde nær P-pladserne til autocampere.

Ligeledes ønskes mulighed for stadepladser fra bådene med salg af varer, der er i relation til det maritime. Prisen er som til lands.

Direkte fra bådene

Derudover er der lejlighedsvis ønske om stadeplads direkte fra bådene med tilbud om oplevelser og salg af produkter eller oplevelser, som knytter sig til det maritime.

Her er indstillingen, ”at der også kan gives lejlighedsvis tilladelse, hvis aktiviteten understøtter det maritime og er med til at give gæster på havnen en stedsbundet oplevelse”.

Ifølge lokalplan for en del af området må arealet anvendes til markeder og lignende. Der er mulighed for stadepladser med erhvervsdrivende, som ønsker at opstille en mobil salgsvogn. Den kommunale administration vurderer, at der kan være plads til cirka 6-8 vogne.

Der er mulighed for køb af strøm via kort. Der afregnes efter kwh. Lejer medbringer selv kabler/ledninger. Salg må ikke medføre støjgener; der må ikke spilles musik eller råbes, ligesom der ikke må støjes fra vedvarende motor eller generator, og der må ikke opstilles skilte, parasoller, stole, borde, fakler, kurve eller andet løst udstyr.

I indstillingen fra Center for Ejendomme, Park og Vej forud for mødet er der yderligere indstillinger til Teknisk Udvalg om, at der i perioden fra den 1. juli til den 15. august må opstilles salgsvogne/foodtrucks på Sæby Havn én gang ugentligt i samarbejde med Sæby Havn og Handelsstandsforeningen. Dagene kan variere fra uge til uge.

Brug af stadepladser administreres af havnefogeden såvel på land som til vands. Taksten for leje af stadepladser fastsættes i forbindelse med budgetvedtagelsen og indgår i kommunens takstblad.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Salgsvogne og foodtrucks kan opstilles på Sæby Havn om sommeren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger