Voerså ønsker aktivitetshytte på tidligere krogrund

Voerså ønsker aktivitetshytte på tidligere krogrund

30. april 2024 - kl. 3:43 - af

Foreningen Voerså Byudvikling søger kommunen om tilskud på 170.000 kr. til at opføre en permanent bål- og aktivitetshytte på krogrunden ved Voer Å.

Foreningen ejer grunden, hvorpå et stort telt har fungeret som nyt samlingssted for byen, efter at kroen nedbrændte for år tilbage. Flere års brug med opsætning og nedtagning af teltet har nu gjort, at det er slidt og trænger til udskiftning. Derfor ønsker foreningen at få bygget en stor hytte som erstatning for teltet.

Byen har et borgerhus, som dog maksimalt kan rumme 50 personer, og derfor har man behov for et mødested med større kapacitet.

Som det er nu, er afholdelse af større arrangementer i byen begrænset til den periode, hvor teltet er sat op. Ved at opføre en hytte bliver de frivillige desuden forskånet for at slæbe på teltet såvel som på inventar.

Håbet er, at aktivitetshytten kommer til at fungere som samlings- og eventsted for Voerså med et udbud af forskelligartede aktiviteter for både de lokale og for turisterne i området.

Det er tillige planen, at hytten kan give mulighed for at indtjene midler til drift og vedligehold af grunden ved at indføre et medlemskontingent.

Foreningen tror på, at projektet vil give beboerne i byen og lokalområdet en stærk tilknytning til og følelse af ejerskab for hytten og dermed medvirke til hyttens beståen.

Det samlede budget er på 586.825 kr., og egenfinansieringen udgør 56.825 kr. Der er frivilligt arbejde for 30.000 kr. Den øvrige finansiering dækkes af andre ansøgte puljer og fonde på i alt 330.000 kr.

Distriktsrådet ser på ansøgningen på rådets næste møde den 2. maj. Kommunens Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at der bevilliges 170.000 kr. til projektet.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså ønsker aktivitetshytte på tidligere krogrund' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger