Sæby Flyveklub vil udskifte klubhus ved flyveplads

Foto: Sæby Flyveklub

Sæby Flyveklub vil udskifte klubhus ved flyveplads

27. april 2024 - kl. 14:42 - af

På Frederikshavn Kommunes hjemmeside kan man læse, at kommunen i henhold til planlovens § 35 har meddelt landzonetilladelse til udskiftning af klubhus på 40 m2 på ejendommen Understedvej 150 vest for Sæby. Det er på denne grund, hvor Sæby Flyveklub holder til, og hvor der er flyveplads.

Det ansøgte opføres ca. samme sted som (og som erstatning for) ejendommens eksisterende klubhus og med en afstand på 16,5 m til eksisterende bebyggelse.

Bygningen opføres med en længde på 8,1 m, en bredde på 4,9 m og en maximal højde på 3,2 m. Facader opføres primært i fibercement og taget i tagpap.

Ejendommen er en del af en landbrugsejendom på ca. 178 ha. Den aktuelle matrikel på ca. 71 ha udlejes til Sæby Flyveklub, så det ansøgte er en bygning på lejet grund. Opførelsen af det ansøgte forudsætter en landzonetilladelse efter planloven.

Det er i tilladelsen vægtet, at det ansøgte erstatter det nuværende klubhus. Ingen af de ovennævnte udpegninger vurderes i væsentlig grad at kunne blive negativt påvirkede af det ansøgte, da det nye klubhus placeres på ca. samme sted og i nogenlunde samme størrelse som ejendommens eksisterende lovlige klubhus. Det er endelig vægtet, at det ansøgte vurderes ikke at stride imod den kommunale planlægning.

Der er ikke foretaget naboorientering, idét det nye klubhus erstatter det eksisterende klubhus med nogenlunde samme placering, størrelse og karakter og derfor vurderes at være af helt underordnet betydning for naboer.

Der er klagefrist frem til den 23. maj.

Link, hvor der kan læses mere om planerne og ses tegninger for projektet:

https://www.frederikshavn.dk/media/dlimoqrl/landzonetilladelse-til-genopf%C3%B8relse-af-klubhus-renset.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Flyveklub vil udskifte klubhus ved flyveplads' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger