Unge bygger nyt byrum i Clasens Have i Sæby

Unge bygger nyt byrum i Clasens Have i Sæby

26. april 2024 - kl. 12:50 - af

7. klasseelever fra Sæbygårdskolen og elever fra Tranåsskolen har sammen med BY RUM SKOLE bygget og indviet et nyt uderum i Clasens Have.

I den seneste uge har Clasens Have undergået en synlig forvandling. Flokken på Dokken har bygget et nyt spændende uderum, hvor sæbynitter og byens gæster kan slå sig ned og nyde udsigten over Sæby Å. 75 elever fra Sæbygårdskolen og Tranåsskolen har under kyndig vejledning af landskabsarkitekter fra BY RUM SKOLE designet, bygget og indrettet Sæbys nye mødested.

Fra råt tømmer til lækre møbler

Eleverne har været dygtige til at lære at håndtere værktøjet og til at samarbejde om at omdanne en stor stak råt tømmer til 12 nye siddemøbler og 6 plantekasser i Clasens Have. Det nye uderum blev onsdag officielt indviet sammen med 150 børn og unge og med taler af bl.a. Carsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg og Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget. To elever fra Sæbygårdskolen klippede snoren og takkede i deres tale BY RUM SKOLE for at lære dem at bygge og give dem en oplevelse, der er meget anderledes end undervisningen i klasselokalet.

Nye håndværkerspirer på vej

De nye uderum i Clasens Have er det tredje og sidste mødested i projektet Flokken på Dokken. Eleverne har i forløbet lært, hvordan man måler og saver med tommestok, tømrervinkel og fukssvans. De har lært at bruge skrue- og boremaskiner, og hvordan de skal behandle og oliere træet, så det holder længere.

Samarbejde med lokal virksomhed

Undervejs i forløbet har eleverne også stiftet bekendtskab med smedefaget. De har designet et armlæn og beslag til de bænke, de har bygget. Designprocessen begyndte i ler hjemme i klasselokalet, og VMS Group i Frederikshavn hjalp med at virkeliggøre og producere armlæn og beslag i metal. Med introduktionen til tømrer- og smedefaget er en sidegevinst i projektet, at eleverne oplever, hvad de kan udrette med deres hænder, og nogle får lyst til at vælge en håndværksuddannelse.

Fakta

Flokken på Dokken er et samarbejdsprojekt mellem Børne- og Ungeudvalget og Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune, Sæbygårdskolen, Tranæsskolen, Ungdomsskolen og den socialøkonomiske virksomhed BY RUM SKOLE.

Flokken på Dokken har tidligere indrettet uderum på den nye del af Sæby Havn og på området ved Sæby Ro- & Kajakklub.

Projektet er støttet af VILLUM FONDEN

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge bygger nyt byrum i Clasens Have i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger