Stor idrætsfestival afvikles i Sæby og Frederikshavn

Stor idrætsfestival afvikles i Sæby og Frederikshavn

24. april 2024 - kl. 9:42 - af

Om præcis en måned samles flere end 1.200 deltagere i Frederikshavn, når Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap skydes i gang fredag den 24. maj i Arena Nord. Lørdag og søndag vil atleter fra otte forskellige nationer – heraf mange fra værtsbyen – kæmpe om medaljer i 12 idrætter.

Der venter en forrygende idrætsweekend, når den niende udgave af Special Olympics Idrætsfestival afvikles i Frederikshavn den 24.-26. maj. Opbakningen har været massiv, og allerede inden tilmeldingsfristen udløb var den maksimale kapacitet nået. De mere end 1.200 atleter, trænere og holdledere kommer fra klubber og institutioner over hele landet samt fra de nordiske lande og Tyskland, og bl.a. er der deltagere med fra Grønland for første gang.

Festlighederne skydes i gang med en storstilet og højtidelig åbningsceremoni fredag den 24. maj kl. 19.30, blandt andet med deltagelse af Flådestation Frederikshavn. Som det kendes fra de Olympiske og Paralympiske Lege har også Special Olympics sin egen flamme, ’håbets flamme’, der ankommer og skal brænde under hele festivalen. Repræsentanter fra alle deltagende klubber og institutioner går indmarch, og der er musik og taler af Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen, og Parasport Danmarks formand, John Petersson, inden Special Olympics-flaget hejses, og idrætsfestivalen officielt åbnes.

Lørdag og søndag dyster deltagerne i 12 forskellige idrætsgrene på idrætsanlæg i og omkring Frederikshavn. I Arena Nord har håndboldturneringen deltagelse af 219 håndboldspillere, og derudover bliver der spillet badminton, fodbold og lavet gymnastik. På Spar Nord Atletikstadion i Sæby er 66 atleter i aktion, og lige så mange svømmere hopper i bassinet i Frederikshavn Svømmehal. Derudover er der konkurrencer i Terminalen Bowling, i Frederikshavn Golfklub, i Frederikshavn Rideklub, FFK-hallen (boccia og bordtennis) og på Frydenstrandskolen, hvor der spilles floorball.  Der kan med andre ord opleves masser af intense kampe, store følelser og personlige sejre rundt om på byens idrætsanlæg. Lørdag aften samles alle deltagerne til stor festmiddag i Arena Nord.

Værtskab i verdensklasse
I Frederikshavn Kommune sætter man alle sejl til for at give de mange deltagere en uforglemmelig weekend og leve op til mottoet om værtskab i verdensklasse:

– Vi glæder os til at tage varmt imod de mange deltagere og publikum fra otte nationer. Special Olympics Idrætsfestival er en hyldest til fællesskabet, frivilligheden og mangfoldigheden på og uden for banen. Takket være et stærkt samarbejde med Parasport Danmark, Handicapidrættens Fællesråd, Arena Nord og de mange frivillige kræfter, venter der gæsterne en oplevelse for livet, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Idrætskonkurrencerne er naturligvis i centrum, men derudover er det sociale aspekt og de mange små og store fællesskaber særdeles vigtige og et bærende element i Special Olympics-idrætten, fortæller formand for Parasport Danmark, John Petersson:– Det at være en del af et fællesskab har kæmpestor betydning for os alle, og det har det ikke mindst for denne målgruppe, som vi ved i højere grad end andre kæmper med ensomhed og mistrivsel og kan have svært ved at indgå i de almene fællesskaber. Jeg er både stolt over og meget glad for, at vi i det daglige ude i klubberne og her ved idrætsfestivalen kan være med til at skabe et trygt fællesskab, der giver både motion, glæde og livskvalitet for rigtig mange mennesker, siger han og fortsætter:

– Jeg vil også gerne rette en stor tak til Frederikshavn Kommune, Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord for deres store engagement, der er altafgørende for, at vi kan give så mange deltagere en oplevelse for livet.

Gratis sundhedstjek
Opbakningen til Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn har været særdeles flot med 1204 tilmeldte, heraf flot udenlandsk opbakning med deltagere fra Sverige, Norge, Island, Finland, Færøerne, Tyskland og Grønland.

De mange atleter får ud over de sportslige konkurrencer også tilbudt et omfattende sundhedstjek under sundhedsprogrammet ‘Healthy Athletes’, der er et internationalt Special Olympics-koncept, der bygger på data og erfaringer fra 2,1 mio. sundhedsundersøgelser på verdensplan. I praksis betyder det, at idrætsudøverne under festivalen i Frederikshavn gratis kan få testet deres syn og tænder samt fysik og generelle sundhed. Målet er at give deltagerne motivation og hjælp til at føre en sundere livsstil.

Når der sættes punktum for Special Olympics Idrætsfestival søndag eftermiddag i Arena Nord, vil der være uddelt over 600 medaljer og præmiebånd og gennemført mere end 300 sundhedstests.

Åbent for pressen og øvrige interesserede
Der er gratis entré, og alle interesserede er meget velkomne til at overvære idrætskonkurrencerne og stemningen. Publikum er også velkomne til at overvære åbningsceremonien fredag aften og afslutningsceremonien søndag eftermiddag. De vil begge være krydret med musikalske indslag. Pressen er ligeledes velkomne til at dække idrætsfestivalen alle dage.

PROGRAM
Fredag den 24. maj
Kl. 19.30       Åbningsceremoni i Arena Nord
Flammen ankommer, flaget hejses, musik og indmarch af deltagerne
Deltagelse af bl.a. borgmester Birgit S. Hansen, formand for Parasport
Danmark, John Petersson, samt repræsentanter fra Flådestation
Frederikshavn

Lørdag den 25. maj
Kl. 8-17          Idrætsaktiviteter
Kl. 10-17        Healthy Athletes er åben i Arena Nord
Kl. 19             Middag og festaften med levende musik i Arena Nord

Søndag den 26. maj
Kl. 8-12          Idrætsaktiviteter
Kl. 9-12          Healthy Athletes er åben i Arena Nord
kl. 13             Afslutningsceremoni i Arena Nord

 

Om Special Olympics Idrætsfestival 
Special Olympics Idrætsfestival afholdes den 24.-26. maj 2024 i Frederikshavn. Der er tilmeldt i alt 1.200 deltagere, som omfatter både idrætsudøvere, ledere, trænere og holdledere. Idrætsfestivalen afholdes for niende gang og er et breddeidrætsarrange-ment for personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer, udviklingshandicap eller andre særlige behov, uanset idrætsligt niveau. Idrætsudøverne dyster i 12 forskellige idrætsgrene. Der er stævnecentrum i Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9 i Frederikshavn.

Parasport Danmark og Frederikshavn Kommune arrangerer idrætsfestivalen i samarbejde med Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord. Festivalen er derudover støttet af Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Gerda og Hans Frederiksens Mindefond, af Parasport Danmarks toppartnere JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og KV Fonden samt af Special Olympics-partnerne OK og Coca-Cola.

Mere information og program: www.so-if.dk

Følg festivalen på Facebook: https://www.facebook.com/sodanmark

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor idrætsfestival afvikles i Sæby og Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger