Frederikshavn Kommune overtager opgaver fra Aktiv Hverdag

Frederikshavn Kommune overtager opgaver fra Aktiv Hverdag

23. april 2024 - kl. 10:40 - af

Mandag aften besluttede Social- og Sundhedsudvalget, at kommunen overtager hjemmeplejeopgaver fra Aktiv Hverdag.

Fra 1. maj 2024 overtager Frederikshavn Kommune opgaver og en del af medarbejderne fra den private virksomhed Aktiv Hverdag, der leverer hjemmepleje. Det besluttede Social- og Sundhedsudvalget på et ekstraordinært møde mandag aften. Ejeren af Aktiv Hverdag har nemlig meddelt kommunen, at virksomheden er nødlidende.

– Vores største fokus er at sikre hjælp til de borgere, som plejer at få visiteret hjemmepleje gennem Aktiv Hverdag. Derfor vælger vi at overtage en del af medarbejderne og plejeopgaverne, så ingen borgere risikerer at være uden hjemmepleje, siger Ole Rørbæk Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Til og med 30. april er medarbejderne fortsat ansat ved Aktiv Hverdag. Både medarbejdere og visiterede borgere vil modtage brev om, hvilken betydning skiftet vil få.

– Her er tale om mennesker, som har brug for tryghed og stabilitet i hverdagen, og det sikrer vi ved at overtage de opgaver, som Aktiv Hverdag har haft for kommunen, allerede 1. maj, siger Ole Rørbæk Jensen.

Har du som hjemmeplejemodtager spørgsmål, kan du ringe til kommunens visitationsenhed for hjemmeplejen på tlf. 98 45 53 54.

Parter enige om ophør af samarbejde

Frederikshavn Kommune har siden 1. oktober 2020 haft en kontrakt med Aktiv Hverdag om, at virksomheden skal levere hjemmepleje til 750 borgere i kommunen. Det udgør cirka 25 procent af kommunens borgere, som er visiteret til hjemmepleje.

Kontrakten løber egentlig frem til 31. december 2024, men både kommunen og Aktiv Hverdag har fundet det hensigtsmæssigt at stoppe samarbejdet før.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune overtager opgaver fra Aktiv Hverdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger