Ny lokalplan for område med sogne- og kulturhus i Østervrå

Ny lokalplan for område med sogne- og kulturhus i Østervrå

16. april 2024 - kl. 4:24 - af

Økonomiudvalget behandler på udvalgets næste møde den 17. april planer om ændringer for Østervrå Sogne- og Kulturhus. Det sker på baggrund af en afholdt for-offentlighedsfase for byens idræts- og kulturcenter i Bredgade.

Der er i høringsperioden ikke indkommet nogen høringssvar. Der skal udarbejdes kommuneplantillæg og lokalplan for bl.a. at skabe mulighed for et nyt Sogne-og Kulturhus samt overnatningsmuligheder for brugere af Hærvejen.

Bygherre ønsker at muliggøre en udvidelse af den nuværende bebyggelse, hvor det ønskes at nedrive 188 m2 og opføre en tilbygning på ca. 700 m2 (samlet udvidelse på ca. 512 m2) i forlængelse af multisalen for derved at kunne integrere en del af Sognegårdens funktioner.

Tilbygningen planlægges med en højde på 9,5 m for en del af byggeriet samt en højere bebyggelsesprocent. Det er planen, at tilbygningen opføres med store vinduer samt etablering af tagterrasse for at skabe mulighed for kig til kirken.

Lokalplanen skal sikre den fremtidige udvikling og vil – udover overnatningsmuligheder – også give mulighed for bl.a. et nyt parkeringsareal samt nye funktioner fx en ny idrætshal, udvidelse af svømmehallen, cafeteria, nye omklædningsfaciliteter, motionscenter, bibliotek, paddelbane, klubhus mv. Arealet anvendes i dag som fodboldbane/stadion samt multibane.

Bygherre lægger op til, at parkeringsbehovet for sogne- og kulturhuset kan sikres nord for bebyggelsen.

De fremtidige planer vedr. udvidelse af svømmehallen og en ny idrætshal forventes opført med en bygningshøjde op til 11,5 m (svarende til den eksisterende idrætshal), den resterende bebyggelse vil ikke overstige 2 etager (8,5 m).

Planerne er tidligere på måneden anbefalet af Plan- og Miljøudvalget.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny lokalplan for område med sogne- og kulturhus i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger