Foredrag om Sæby som kunstnerisk perle i Retfærdigheden den 25. april

Foredrag om Sæby som kunstnerisk perle i Retfærdigheden den 25. april

13. april 2024 - kl. 6:30 - af

Sommerglæder – forfatternes og malernes Sæby
Sæby er en af landets ældre købstæder og har derfor en lang historie bag sig – hvormed byen også er undergået afgørende forandringer og identitetsskifte. Sæby, der i sine spæde år primært var en fiskerby, fik i 1524 købstadsprivilegier, hvilket vi netop fejrer 500-års jubilæet for i år.
Men i løbet af 1800-tallet skiftede byen identitet til også at være en turistby, da Sæby blev refugium for datidens store kunstnere og forfattere.

Den lille by ved østkysten inspirerede både forfattere og andre kunstnere, såsom Herman Bang, Gustav Wied, P. Mønsted og F. Zacho, hvilket afspejles i alt fra kunstmalerier til litterære værker i tiden mellem det 19. og 20. århundrede.

Men hvad bragte egentlig nogle af 1800-tallets mest prominente kreative sjæle til Sæby? Og hvorfor blev byen, og særligt Clasens Hotel, forpagtet af Martine og Gustav Clasen, til et yndet samlingssted for den kreative skare? Dét kan du høre mere om til foredraget ”Sommerglæder – forfatternes og malernes Sæby”.

Foredraget afholdes torsdag den 25. april kl. 19.00 i Retfærdigheden af Anne Katrine Holm Pedersen, der er kandidatstuderende i historie ved Aalborg Universitet og formidler ved Nordjyllands Kystmuseum.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om Sæby som kunstnerisk perle i Retfærdigheden den 25. april' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger