Læserbrev: Øget fokus på det specialiserede børneområde

Læserbrev: Øget fokus på det specialiserede børneområde

11. april 2024 - kl. 8:38 - af

Den længe ventede rapport, ”Anbefalinger til en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet” udkom i sidste uge med ekspertudvalgets anbefalinger – det såkaldte ”Tranæs-udvalg”.

Ekspertudvalget har lavet en god kortlægning af, hvad der skal til, hvis der skal opnås en klarere mulighed for prioritering på dette vanskeligt styrbare område. Det skal understreges, at området ikke alene er vanskeligt at styre i Frederikshavn Kommune, men er det i alle landets kommuner.

Udvalget peger på en række initiativer, som i første omgang skal udgå fra folketinget – ikke mindst i form af en revision af serviceloven. Men det betyder ikke, at vi ikke i Frederikshavn Kommune kan begynde at se på, hvad vi kan gøre allerede nu.

Rapporten peger nemlig på, at botilbudskapaciteten og fleksibiliteten indenfor botilbudstyper er vanskeligt at håndtere. Kapaciteten er simpelthen for lille og ufleksibel med det resultat, at prisen bliver for høj og tilbuddet ikke tilstrækkeligt skræddersyet til de unge, der har allermest brug for støtte af kommunen.

Derfor foreslår vi, at vi allerede nu får kortlagt, hvad og hvor meget, vi skal investere fra kommunens side for at opnå en kapacitetsforøgelse og en øget fleksibilitet. Med kommunale bosteder kan vi nemmere tilpasse vores generelle kapacitet og vi har mulighed for at tilbyde gode leve- og udfoldelsesmuligheder for færre midler. Det er i hvert fald konklusionen på ekspertudvalgets rapport.
På den måde kan vi få igangsat en del af de mange tiltag, som skal løfte kommunen ud af de årlige overskridelser af budgetterne på dette område – til gavn for området direkte. Og til gavn for alle de områder, der i fremtiden ikke økonomisk skal dække af for budgetoverskridelser.
Og så er vi i øvrigt klar, når ændringerne af serviceloven er gennemført i folketinget og vi kan tage yderligere skridt til at skabe et sammenhængende økonomisk bæredygtig socialpædagogisk arbejde på området.

Karsten Thomsen og Anders Brandt Sørensen – begge socialdemokrater.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Øget fokus på det specialiserede børneområde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger