Sæbys første Tiny House ”bygget” på blot 90 minutter

Sæbys første Tiny House ”bygget” på blot 90 minutter

9. april 2024 - kl. 6:30 - af

Tiny Houses er efterhånden en udbredt boligform i USA og er på vej frem i Europa. Men i Danmark er de små klimavenlige boliger stadig et sjældent syn. Derfor spærrede mange forbipasserende øjne op, da et færdigbygget Tiny House ankom til et villakvarter i Sæby.

Klimavenlig boligform
Onsdag den 3. april ankom et komplet tiny house til Sadelmagervej 58 efter at være blevet fragtet på ladet af en lastbil helt fra Litauen. Det lille hus på 32 m2 skal fungere som et anneks til familiens sommerhus og er lavet af det forholdsvis nye byggemateriale CLT (Cross lamineret træ).
CLT er en type massiv træplade, hvor flere lag massive planker af gran limes sammen. Dette giver pladen stor styrke og et unikt udseende. CLT bruges til bygninger, som kan blive næsten 100 meter høje.
Fordelen ved CLT er, at det kan erhverves til en fornuftig pris, har kort leveringstid og er produceret i industrihaller med aircondition og derved sundhedssikrede forhold. Derudover er det det byggemateriale, som efterlader det laveste CO2 aftryk.
Huset på Sadelmagervej er det første eksempel, hvor CLT bruges til mindre boligenheder – i dette tilfælde som anneks.

Tiny House udviklet og opført i tæt samarbejde med Hugo Petersen & Søn ApS
Huset på Sadelmagervej er tegnet og udviklet i tæt samarbejde med Hugo Petersen & Søn ApS, således at det opfylder danske sikkerhedskrav og er tilpasset det danske klima. Selve produktionen af huset har det litauiske firma PRASLAS stået for – og huset er herefter blevet fragtet på lastbil til Danmark.
Hugo Petersen & Søn ApS har inden husets ankomst støbt dets fundament – og efterfølgende monteret huset herpå. Da huset blev leveret uden VVS, EL og gulve, har lokale virksomheder efterfølgende installeret disse i huset.

 

En kommentar til “Sæbys første Tiny House ”bygget” på blot 90 minutter” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæbys første Tiny House ”bygget” på blot 90 minutter”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbys første Tiny House ”bygget” på blot 90 minutter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger