Arbejde på motorvejsrampe bliver ”on and off”

Arbejde på motorvejsrampe bliver ”on and off”

6. april 2024 - kl. 9:29 - af

Sæby Avis kunne for et par dage siden berette om et vejarbejde på den nordgående motorvejsrampe på motorvejen ved udkørsel 13 Sæby syd, som Vejdirektoratet annoncerede til at ville foregå i perioden 2.-16. april.

Der kom en del reaktioner fra læserne – lige fra at der måtte være tale om en forsinket aprilsnar til, at der sommetider er farbar kørebane, andre gange spærret.

Avisens redaktion har været i fornyet kontakt med Vejdirektoratet for at få en nærmere forklaring på arbejdet, og hvorfor der ikke foreslås udkørsel allerede ved udkørsel 14 Dybvad/Flauenskjold i stedet for at fortsætte til udkørsel 12 Sæby nord og derefter returnere sydpå til udkørsel 13.

I Vejdirektoratet oplyser man, at arbejdet primært omfatter udskiftning af kantsten langs rampen, og endvidere skal rampen have ny asfalt.

Dette arbejde er meget afhængigt af vejret, og når det regner kraftigt, kan man desværre ikke arbejde. Derfor vil bilister også opleve, at rampen ved udkørsel 13 mod nord somme tider vil være mulig at benytte, når der ikke arbejdes, men spærret, når arbejdet pågår.

Avisen har også bedt Vejdirektoratet om en forklaring på, hvorfor man anbefaler bilister at fortsætte til afkørsel 12 og så returnere i den sydgående vejbane på motorvejen, fremfor at skilte med muligheden for at forlade motorvejen allerede ved udkørsel 14.

Her lyder forklaringen fra Vejdirektoratet, at den pågældende motorvejsstrækning er en del af, hvad der betegnes som modulvogntogsnettet. Det vil bl.a. udkørsel 14 ikke kunne honorere i forhold til øget tung lastvognstrafik. Derfor tilrådes at fortsætte til udkørsel 12 (hvis udkørsel 13 er spærret). Udkørsel 12 kan og må benyttes af alle køretøjer.

Men som Sæby Avis pegede på i artiklen forleden, vil nogle lokalkendte bilister nok finde ud af, at der kan spares kørte kilometer, el og benzin samt tid ved at forlade motorvejen ved udkørsel 14 og så benytte den gamle hovedvej uden om Dybvad og gennem Syvsten.

Læs også denne artikel om vejarbejdet:
https://saebyavis.dk/2024/04/04/rampe-paa-motorvej-ved-saeby-syd-spaerret/

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejde på motorvejsrampe bliver ”on and off”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger