Østkystens perle har det hele og lidt til

Østkystens perle har det hele og lidt til

23. marts 2024 - kl. 10:30 - af

Turisterne er ved at opdage dét, som sæbynitterne allerede ved. Sæby har X-faktor. Østkystbyens særlige stemning kryber ind under huden og får gæster til at vende tilbage igen og igen.

Når først du opdager Sæby, får du lyst til at vende tilbage. Østkystens lidt oversete perle tilbyder alt det, der tilsætter ferien et drys af magi. Sæby fejrer i år 500 år som købstad. En anledning til at skabe ekstra opmærksomhed om Sæby som den elskværdige kystby med hyggelige gader, et levende havnemiljø og lokale personligheder, der møder gæsterne i øjenhøjde.

Oplev byens sjæl og charme

I Sæby kan du sætte tempoet ned, nyde livet og opleve historiens vingesus. Byen emmer af kulturhistorie, charmerende bymiljøer, specialbutikker, gode spisesteder, kunsthåndværkere og gallerier. Du kan gå på opdagelse i historien i Sæbys middelalderbydel, i kirken og på kystmuseet. En ny scene på Torvet midt i byen danner ramme om stribevis af musikalske indslag, og i jubilæumsugen fra 2.-11. august kommer byen til at summe af aktiviteter.

Havnens magnetiske tiltrækningskraft

Sæby Havn er et mekka for lystsejlere, der kommer fra alle verdenshjørner for at opleve den maritime stemning og det aktive sejlerliv. En lang venteliste på bådepladser og et ønske om at skabe endnu mere liv fik byrådet til at investere i en omfattende udvidelse af Sæby Havn, der blev indviet i 2022. Med udvidelsen har de lokale og havnens gæster fået et hav af muligheder for at dyrke vandsport og andre udendørs aktiviteter på havnen. I jubilæumsweekenden fra torsdag den 8. til søndag den 11. august bliver havnen centrum for et historisk sejlskibstræf og et kæmpe udbud af arrangementer, hvor de lokale og byens gæster inviteres med til at fejre 500-års jubilæet.

Vandring i kunstnernes fodspor

Sæby har nogle af østkystens fineste badestrande, og følger du åen, kan du gå i de store kunstneres fodspor gennem Clasens Have, forbi Sæby Vandmølle og videre gennem Sæbygård Skov, hvor kunstmalerne fandt deres motiver, og forfattere som Herman Bang, Gustav Wied og Henrik Ibsen fandt inspiration. På den anden side af skoven knejser herregårdsmuseet Sæbygård, som kendes fra middelalderen, hvor der hørte under Børglumbispen, Stygge Krumpen. Et nyskrevet teaterstykke om Stygge Krumpen får præmiere i jubilæumsweekenden og kan opleves i de historiske rammer ved Sæbygård.

Bynær natur for alle

Naturen er altid inden for rækkevidde, uanset hvor du opholder dig i Sæby. børnevenlige badestrande strækker sig langs kysten både nord og syd for byen. Langs havnemolen kan lystfiskere fra særlige platforme fange fisk til dagens middag. MTB-entusiaster kan udfordre sig selv og andre på MTB-sporet i Sæbygård Skov. Sporet er delt i to passager – hvid pil for alle og rød pil for de erfarne. I Nellemanns Have kan du nyde duften og synet af tusindvis af blomster, planter og træer, der passes af frivillige fra foreningen Nellemanns Haves Venner.

Sæby har lidt mere af det gode

Med sin beliggenhed tæt på Porten til Norden – Frederikshavn og 30 minutters kørsel fra Aalborg, er Sæby en attraktiv ferieby, der er nem at komme til. Der er et rigt udvalg af overnatningsmuligheder fra den lille hotelpension til det store spa- og wellnesshotel, campingpladser og shelters i det fri eller Airbnb.

I jubilæumsåret byder Sæby på ekstraordinært mange arrangementer for enhver alder og smag. Følg med på websitet www.Sæby500.dk, hvor du finder en opdateret arrangementskalender og meget mere info om Sæby.

Fakta

I jubilæumsåret investeres der i markedsførings- og PR-aktiviteter, der sætter Sæby på landkortet som den elskværdige by og fremhæver byens særlige trækplastre.

For mange turister, der er på ferie i området, vil købsstadsjubilæet være en oplagt grund til at besøge Sæby – hvor de oplever byen fra dens skønneste side, og vi skaber incitament til at komme igen.

Destination Nord bruger jubilæet som anledning til at producere nyt og skræddersyet billede- og videomateriale om Sæby, hvilket skal sættes i spil i kampagner – også i de kommende år, for derved at løfte den nationale og internationale branding af byen som turistby

 

 

En kommentar til “Østkystens perle har det hele og lidt til” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Østkystens perle har det hele og lidt til”

  • Lennart Christensen

    Jeg elsker SÆBY og kommer ikke til at flytte herfra før jeg skal bæres.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østkystens perle har det hele og lidt til' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger