Nu kan du igen smide affald fra havet i strandkasserne

Nu kan du igen smide affald fra havet i strandkasserne

21. marts 2024 - kl. 15:46 - af

Frederikshavn Kommune har i denne uge sat strandkasser på de vestvendte kyster, så strandgæster kan smide affald fra havet i kasserne.

Nu kan du igen smide affald fra havet i strandkasserne. Tirsdag i denne uge har kommunens strandpasser, Kaj Søgaard Jakobsen, nemlig sat de godt 20 strandkasser ud langs de nordvestvendte kyster.

Strandkasserne er store trækasser, som strandenes gæster kan smide affald i fra havet. Det kan for eksempel være fiskenet, plastikdunke og dåser.

– Det er en kæmpe hjælp for os, at strandgæsterne rydder op langs strandene og smider affald i kasserne, når de alligevel er ude at gå en tur. Det er typisk mindre stykker affald, som vi ikke ville samle op med maskinerne, så det er fantastisk, at gæsterne hjælper, siger strandpasser Kaj Søgaard Jakobsen.

Det meste affald ender på Vestkysten

Sidste år indsamlede kommunen knapt 24 tons affald langs kysterne, og Kaj Søgaard Jakobsen estimerer, at over halvdelen af det er affald, som strandgæsterne har samlet i strandkasserne.

Strandkasserne står langs Skagerraks kyster, da strømforholdene i Vesterhavet gør, at det er her, langt det meste affald fra havet skyller op. Kasserne står på en strækning fra Skiveren til Grenen.

Møder man affald langs de østvendte kyster, må man gerne sortere og smide det meste i affaldscontainerne, som er på de fleste strande ved p-pladser og lignende. Strandkasserne er beregnet til affald, der er skyllet op fra havet, og ikke til strandgæsternes eget affald.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kan du igen smide affald fra havet i strandkasserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger