Nedrivningspuljen: Idéer til landsbyfornyelse efterlyses

Nedrivningspuljen: Idéer til landsbyfornyelse efterlyses

11. marts 2024 - kl. 14:57 - af

Ejer du en bygning eller kender til en ejendom, der er i så dårlig stand, at den bør rives ned? Frederikshavn Kommune ønsker forslag, som kan indgå i Nedrivningspuljen, der giver mulighed for tilskud til nedrivning af ejendomme i opland og landsbyer.

Frederikshavn Kommune har taget hul på nye statslige landsbypuljemidler for årene 2023-2025, som skal bruges til at forbedre og forskønne miljøet i landsbyer og landdistrikter med særligt fokus på at rive faldefærdige og skæmmende bygninger ned.

Forventningen er, at der i løbet af 2024 skal rives ca. 15 ejendomme ned med hjælp fra puljen, og derfor efterlyser Kommunen forslag til, hvilke ejendomme, der skal indgå i puljen i 2024:

Puljen er en god mulighed for at løfte og gøre vores opland og landsbyer mere attraktive. Når der står faldefærdige og ubeboelige ejendomme rundt om, skæmmer det og tager fokus fra alt det gode, der er og sker i vores lokalsamfund. Derfor opfordres alle og særligt ejere af de her bygninger til at henvende sig til Kommunen, så vi sammen kan finde de gode løsninger, siger Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune.

Puljen består af et årligt kommunalt rammebeløb på 1,4 mio. kr. og et større tilskud fra staten, der i år 2023 bestod af 2,7 mio. kr.

Nedrivningspuljen fylder 10 år

Nedrivningspuljen har eksisteret siden 2014, og har igennem de seneste 10 år bidraget til fornyelse i landsbyer og opland i det meste af kommunen.

Selvom vi stadig søger forslag til ejendomme, der kan rives ned, er vi også kommet rigtig langt. Det har kun været muligt, fordi så mange bygningsejere, naboer, borgere og foreninger har været med til at gøre det muligt at indgå aftaler om frivillig nedrivning af de skæmmende ejendomme. Det er deres fortjeneste, siger Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune.

I alt er der frem til den 1. januar 2024 nedrevet 128 bygninger, indeholdende 148 boliger og en erhvervsbygning med hjælp fra puljen.

Læs mere om nedrivningspuljen og de kriterier, der skal være opfyldt, på Kommunens hjemmeside: Nedrivningspulje (frederikshavn.dk)

Få mere at vide hos

Peter E. Nielsen
Udvalgsformand, Plan- og Miljøudvalget
Mail: pnie@frederikshavn.dk
Tlf: 40 14 79 17

eller

Rune Asmussen
Direktør med ansvar for: Center for Teknik og Miljø samt Center for Ejendomme, Park og Vej
Mail: RNAS@frederikshavn.dk
Tlf.: 98 45 50 10

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedrivningspuljen: Idéer til landsbyfornyelse efterlyses' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger