Røde Kors og Region Nordjylland hjælper hjemløse patienter

Røde Kors og Region Nordjylland hjælper hjemløse patienter

29. februar 2024 - kl. 15:30 - af

Røde Kors åbner til efteråret et omsorgscenter i Nordjylland, hvor hjemløse patienter kan indlogeres efter endt behandling på hospitalet. Foruden pleje og omsorg har opholdet også til formål at styrke de hjemløses sociale situation.

Røde Kors er på vej til i efteråret 2024 at åbne et center i Nordjylland med fem omsorgspladser til hjemløse, der kan tage ophold på centret efter endt behandling på hospital.

Region Nordjylland bakker op om initiativet, og politikerne har sagt ja til en samarbejdsaftale.

  • Hjemløse lever et hårdt liv, der slider både fysisk og psykisk. Det resulterer i, at de alt for ofte vender tilbage på hospitalerne kort tid efter udskrivelse. Derfor giver det rigtig god mening med et tilbud, der kan støtte dem efter hospitalsopholdet, så de undgår lange indlæggelser eller gentagne indlæggelser ind og ud af hospitalet. Det er også i sundhedsvæsenets interesse, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V), Region Nordjylland.

Fællesskab og professionel hjælp

Konkret består tilbuddet af et gratis ophold efter endt indlæggelse på hospital. Det er målrettet hjemløse somatiske og psykiatriske patienter, som tilbydes et omsorgsophold af op til 14 dages varighed, der indebærer forplejning med mad, eget værelse, fællesskab med frivillige samt sygeplejefaglig assistance og socialrådgivning.

Røde Kors driver allerede tre omsorgscentre i Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark, og hjælpeorganisationen ser et behov for et lignende tilbud i Region Nordjylland.

–       Vi er glade for, at Regionsrådet i Nordjylland kan se værdien i et samarbejde om et tilbud, hvor borgerne kan komme sig i trygge og rolige rammer. Det er samtidig en mulighed for, at beboerne med vejledning og støtte kan gøre sig overvejelser om egne muligheder, ønsker og håb for fremtiden, siger Lise Lind, chef for sektionen for særligt udsatte, Røde Kors.

For alle hjemløse i regionen

Den fysiske placering af omsorgscentret er under afklaring. Uanset placering skal centret være tilgængeligt for hjemløse fra hele regionen, og Røde Kors vil støtte alle borgere i at komme hjem til egen kommune efter endt ophold.

Røde Kors finansierer driften med midler fra Social- og Boligstyrelsen. Bevillingen er betinget af en samarbejdsaftale med regionen, og der er foreløbig økonomi til at drive centret i perioden fra marts 2024 til udgangen af 2025.

Region Nordjylland har ingen økonomisk udgift til projektet, men med samarbejdsaftalen forpligter regionen sig til at se på mulighederne for videreføre omsorgscenteret, eventuelt i samarbejde med de nordjyske kommuner.

Værd at vide

  • Røde Kors ansætter to sygeplejersker og en socialrådgiver til at yde professionel hjælp og til at drive centret. Frivillige tilknyttes og udgør kernen i indsatsen med at støtte og yde omsorg.

·         Region Nordjyllands hospitaler henviser patienter i målgruppen til Røde Kors, der visiterer til omsorgscentret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Røde Kors og Region Nordjylland hjælper hjemløse patienter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger