Region Nordjylland fik mere end dobbelt så mange ladepunkter

Region Nordjylland fik mere end dobbelt så mange ladepunkter

19. februar 2024 - kl. 20:51 - af

Region Nordjylland har over det seneste år fået 749 nye ladepunkter, hvoraf 141 af dem var lynladepunkter. Det bringer Nordjylland op på 1.386 offentligt tilgængelige ladepunkter, hvilket styrker mulighederne for opladning i regionen.

Region Nordjylland har siden januar 2023 fået 749 flere ladepunkter, hvilket bragte totalen for regionen op på 1.386 ladepunkter ved udgangen af januar 2024. Denne stigning svarer til en procentvis fremgang på 65 procent, hvilket er hele 34 procentpoint højere end landsgennemsnittet, som for perioden lød på en fremgang på 84 procent. Region Nordjylland var dermed særdeles godt med, hvor kun Region Midtjylland opnåede en større fremgang.

Antallet af lynladepunkter blev også mere end fordoblet i perioden, hvor regionen gik fra 108 til 249, hvilket svarer til en stigning på 131 procent. Det var den største fremgang blandt regionerne. Stigningen var 39 procent højere end landsgennemsnittet, der i perioden lå på 92 procent. Elbilbestanden steg i perioden med 94 procent, hvilket var lavere end væksten blandt ladepunkter og lynladepunkter, hvorved færre elbiler skal deles om hvert ladepunkt.

“Region Nordjylland har haft fart på udrulningen af ladepunkter. Det er vigtigt, at udviklingen fortsætter, da fremtiden byder på flere elbiler, hvilket naturligvis stiller store krav til den offentligt tilgængelig ladeinfrastruktur. Derfor er udviklingen i Nordjylland særdeles positiv,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

13 elbiler pr. offentligt ladepunkt 

Ved udgangen af januar 2023 skulle 14 elbiler deles om hvert offentligt ladepunkt i Region Nordjylland. Da den procentvise fremgang blandt ladepunkter var større end den procentivise vækst i elbilbestanden, faldt antallet af elbiler per ladepunkt til 13. Det er en smule over landsgennemsnittet, som i perioden lød på knap 11 elbiler per ladepunkt.

Antallet af elbiler per lynladepunkt blev også reduceret markant. Ved udgangen af januar 2023 måtte 83 elbiler deles om hvert lynladepunkt. Dette tal var ved udgangen af januar 2024 faldet til 70 elbiler per lynladepunkt. Med dette resultat ligger Region Nordjylland meget under landgennemsnittet, som i januar 2024 lød på 124 elbiler per lynladepunkt.

Nye nulemissionszoner kræver flere ladestandere

Den netop indgåede politiske aftale, der giver kommunerne mulighed for at indføre nulemissionszoner, kommer til at stille markant større krav til ladeinfrastrukturen. Indførelsen af nulemissionszoner kommer nemlig til at sætte endnu mere strøm til elbilsalget:

“Selvom nulemissionszoner kun indføres i et begrænset omfang, vil det alligevel få afgørende betydning for udbredelsen af elbiler. Folk vil som udgangspunkt ikke eje en bil, der ikke kan køre i hele Danmark. Bilisterne vil ikke begrænses, og er følsomme overfor usikkerhed. Det understreger endnu engang behovet for markant flere ladestandere i Danmark,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

For at sikre tilgængelig opladning for alle, har De Danske Bilimportører foreslået at indføre laderet, hvilket vil give elbilister, der bor i etageejendom, mulighed for at kræve, at der opsættes en ladestander ved deres bolig. Læs mere om forslaget her.

Kilde: De Danske Bilimportører.

Om De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland fik mere end dobbelt så mange ladepunkter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger