Opgradering af strandpark ved Sæby Søbad

Opgradering af strandpark ved Sæby Søbad

3. februar 2024 - kl. 17:02 - af

Politikerne i Teknisk udvalg skal på udvalgets kommende møde den 6. februar tage stilling til et punkt om godkendelse af projektforslag ved Sæby Søbad.

Under projektet ”Fremtidens Strande” har Teknisk Udvalg tidligere bevilget midler til et for-projekt, der drejer sig om udarbejdelse af visionsplan for området fra Sulbæk til Voerså.

Som en udløber af for-projektet er der udarbejdet en samlet visionsplan for et sammenhængende forløb med ”nedslagssteder”, der styrker og synliggør de særlige stedbundne kvaliteter af forløbet fra Voersaa til Sæby.

Projektgruppen bag fremsender den samlede visionsplan til Teknisk Udvalgs almene orientering og anmoder samtidig om udvalgets godkendelse af et delprojekt heri: ”Opgradering af eksisterende strandpark ved Sæby Søbad”.

Det afgrænsede projekt omfatter en opgradering af eksisterende ”strandparksområde” med 2 volleyball-baner beliggende ved siden af Sæby Søbad.

Der er dermed tale om en opgradering af et område, som nu fremstår lidt slidt, og som efter opgradering vil fremstå som et æstetisk og smukt område, der inviterer til aktiviteter og ophold for mange mennesker, både herboende og gæster.

Det påpeges, at området ligger som et fint nedslag på den forbindelse, der forbinder campingområde og sommerhusområde til by og havn og vil fungere som et relevant opholdsrum, både isoleret set og som nedslag på en rute langs vandet.

Området beskrives af den lokale initiativ- og projektgruppe som et ”område skabt til liv og glæde og med de fremtidige aktiviteter, der er planlagt her, vil området således blive et stort samlingspunkt for os alle inkl. de gæster, der besøger Sæby”.

Ikke i strid med lokalplan

Projektgruppen har været i dialog med kommunens administration i forhold til vurdering og kvalificering af planlægning, driftsøkonomi og øvrige vilkår, og projektet er nu udformet, så følgende væsentlige faktorer for en videre finansieringsproces for projektgruppen vil kunne iværksættes:

Planlægning: som projektet aktuelt er fremlagt, vurderer administrationen, at projektet ikke fordrer ny planlægning, idet projektet ikke strider mod formålet i nuværende lokalplan. Der sker heller ikke så væsentlig en ændring af området, at der skal udarbejdes en ny lokalplan. Omvendt er det vurderingen, at i tilfælde af at området udvikles med flere nye delprojekter, vil dette højst sandsynligt udløse lokalplanspligt.

Drift: Der har været dialog med projektgruppen omkring driftsudgifter til projektet. Som karakteren af projektet er fremlagt nu, er vurderingen, at kommunens Center for Ejendomme, Park og Vej kan afholde driften inden for eksisterende ramme, da området i forvejen er under vedligeholdelsesområdet. Der vil i det tilfælde, projektet realiseres, blive udarbejdet en egentlig driftsaftale, der regulerer omfanget af vedligeholdet.

Vilkår: Projektgruppen er indforstået med, at der i en aftale indarbejdes opsigelsesvilkår for arealet, såfremt kommunen måtte beslutte, at arealet sidenhen vil skulle indgå i anden form for strategisk områdeudvikling.

Ønsker kommunal medfinansiering

Det bemærkes, at projektgruppen budgetterer med 10% kommunal medfinansiering i form af ”Kommunalt tilskud via projektudviklingsmidler, beskæftigelsesprojekter, Det grønne hold, Produktionsskolen, Havneteam osv.”, svarende til ca. 400.000 kr.

Projektgruppen er gjort opmærksom på, at denne finansiering ikke kan forventes indstillet – dog vil projektet have karakter af at kunne ansøge om midler fra ”Fremtidens Strande” ved den ordinære ansøgningsrunde, dog ikke for beløb svarende til det estimerede.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opgradering af strandpark ved Sæby Søbad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger