Sæby fejrer 500 år som købstad

Sæby fejrer 500 år som købstad

31. januar 2024 - kl. 7:58 - af

Der er lagt op til en festlig fejring af fællesskabet, når købstaden Sæby runder 500 år lørdag den 10. august 2024. Fejringen involverer byens borgere, foreninger, erhverv og kulturliv som både arrangører og deltagere.

Fejringen af Sæbys 500-års købstadsjubilæum kommer ikke til at gå stille af. En gigantisk folkefest er under opsejling, og alle er inviteret med i forberedelserne og festlighederne.

– Kongeparret er inviteret, og vi sætter alle sejl ind på at skabe en folkefest, hvor alle har mulighed for at medvirke aktivt som arrangører og deltagere. Folkefesten er vi fælles om at skabe, og når vi forener kræfterne, får vi sammensat et program, der afspejler alt det, Sæby er og kan, lyder det fra Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Sæby Kirke, midtbyen og havnen bliver omdrejningspunkter for fejringen i jubilæumsweekenden. Historiske sejlskibe indgår i de maritime kulisser fra torsdag den 8. til søndag den 11. august, og håbet er, at Kongeparret kommer sejlende til Sæby med Kongeskibet Dannebrog lørdag den 10. august.

– Der er mange gode kræfter involveret i at løfte ambitionerne for fejringen, og når vi vælger at lægge så mange ressourcer i det, er det også for at benytte dette enestående afsæt til at gøre Sæby mere kendt for de mange helt specielle oplevelser, som byen altid byder på, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Fejring med historisk afsæt

Biskoppen i Børglum Stift, Stygge Krumpen, spiller en central rolle i købstaden Sæbys historie. Det er nemlig Stygge Krumpen, som Frederik d. I overdrager privilegier til købstaden Sæby den 10. august 1524. Fortællingen om Stygge Krumpen danner historisk afsæt for et nyt teaterstykke, som lokale kræfter arbejder på at iscenesætte i autentiske kulisser i jubilæumsweekenden.

– Med de mange aktiviteter i løbet af året, der kulminerer med selve markeringen af jubilæet i august, er det en fantastisk mulighed for at trække besøgende til Sæby for at opleve byens unikke stemning, atmosfære og historiske spor, siger direktør i Destination NORD, Tonny Skovsted Thorup.

Stormøde for alle interesserede 1. februar
Har du planer om et arrangement? Eller vil du bare gerne vide mere om, hvordan du kan være med i fejringen af Sæby Købstadsjubilæum? Så er du velkommen til at deltage i stormøde den 1. februar kl. 19.00-21.00 i Manegen, Rådhuspladsen 2, Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby fejrer 500 år som købstad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger