Skolevejsprojekter i Dybvad, Sæby og Voersaa

Skolevejsprojekter i Dybvad, Sæby og Voersaa

19. januar 2024 - kl. 10:45 - af

Kommunens tekniske udvalg har på udvalgets seneste møde besluttet at anvende økonomi til en række skolevejsprojekter rundt om i kommunen – i alt 19 ventes igangsat. Byrådet har i 2024 afsat 4 mio. kr. i budgettet til at arbejde med sikker skolevej.

Center for Ejendomme, Park og Vej samt Center for Teknik og Miljø har ud fra kendskab til skolernes nærområde, skolevejsanalyser og indkomne trafiksikkerhedshenvendelser lavet en prioriteret liste over projekter. Listen er gennemgået på Trafiksikkerhedsudvalget og anbefalet derfra.

Projekterne er prioriteret ud fra nærhed til skolen og med et fokus på at få gode forhold for cyklister på skolevejen, så flere elever cykler til skole.

For alle projekter er der beregnet en overslagspris.

I Sæby-området ventes 4 arbejder udført:

  • Dybvad Skole – nyt cykelskur og adgang dertil
  • Hørby – Nobisvej, Gyvelvej, Berberisvej – ubetinget vigepligt
  • Sydskolen, afdeling Stensnæs – nyt cykelskur og evt. asfalt ved parkeringsplads
  • Sydskolen, Sæby skoleafdeling – parkeringsforbud på Toldbodvej (cykelskure i Stensnæs og Sæby skole ventes dog at få et minus, da budgetmidlerne er afsat til trafiksikkerhed).

Opgaver med Nørregade i Hørby og hævet flade ved Nobisvej samt Ålborgvej i Dybvad med hævet flade ved Anlægsvej venter, til der er økonomi hertil. Det sammen gælder Toldbodvej i Sæby – lys på cykelstien mellem Sdr. Ringvej og Nordens Allé samt Peder Munk Sti i Sæby med en ny stiforbindelse til Otto Banners Stien.

Der er i Folketinget truffet politisk aftale om at afsætte en pulje på 162,5 mio. kr. til kommunale cykelstiprojekter i 2024. For projekter, der forbedrer trafiksikkerheden for cyklister på skoleveje, kan der opnås 50% tilskud.

Der åbnes for ansøgning til puljen den 1. januar 2024 med ansøgningsfrist den 31. marts 2024, og svar på ansøgning forventes medio juni 2024. For at opnå støtte fra tidligere puljer måtte projektet ikke være igangsat, inden der ligger en aftale med Vejdirektoratet om projektet.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolevejsprojekter i Dybvad, Sæby og Voersaa' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger