Advent og Jul i Sæby Kirke

Advent og Jul i Sæby Kirke

1. december 2023 - kl. 10:06 - af

Julekrybben er sat op i Sæby Kirke. Adventstiden er begyndt. Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer Jesusbarnets fødsel.

Adventstraditioner handler om at glæde sig og få forventningen til julen til at stige. Hver søndag tænder vi et lys mere i adventskransen, indtil de alle fire brænder. Lyset breder sig på den måde mere og mere. Hver søndag synger vi adventssalmer i kirken og hører tekster fra Bibelen, der handler om forventningerne til at Gud vil komme til verden. Teksterne handler om længsel og profetier, men er også en fortælling om en ugæstfri verden og mennesker, der ikke vil vide af Jesus. Tænk bare på at ingen ville huse den højgravide Jomfru Maria. Der var ikke plads til dem i herberget, derfor svøbte hun barnet og lagde det i en krybbe.

I adventsgudstjenesterne er der således både begyndende julestemning med forventningens glæde. Ligesom der er alvorsord om at gøre sig rede, til at tage imod Guds søn og lytte til hans ord, også når de siger os imod. Heller ikke i denne tid bliver vi udelukkende strøget med håret. Det er således en tid med stof til eftertanke om vores liv og tro. Teksterne formidles af kirkens præster til gudstjeneste hver søndag kl. 10, hvor der også er musik, fællessang, bøn og nadver. Adventsaftenmeditation holdes torsdag den 14. december kl. 20. Alle er velkomne også til gudstjenesternes efterfølgende kirkekaffe.

Julearrangementer

Julen er også en tid med mange kendte og elskede salmer og sange. Fredag den 8. december er der jule-syng-sammen formiddag i Mariehuset kl. 10 og fredag den 22. december synges julen ind i kirken. Det foregår kl. 16-17.

3. søndag i advent er der efter gudstjenesten julesang og julefortælling med sognepræst Mads Hermansen Callesen på Torvet i Sæby. Det foregår kl. 12.

Om aftenen kl. 19 foregår Sæbygardens store julesangskoncert i kirken. Det begynder kl. 19.

I løbet af december holdes flere special-gudstjenester for udviklingshæmmede og andre, for børnehaverne og for Sæby Skole, Sæbygårdsskolen og Friskolen.

Juleaften er der hele fire gudstjenester – kl. 10, 13, 14.30 og 16. Her synes julen ind til gudstjeneste. Gudstjenesten kl. 10 er specielt for de mindste.

Juledag og 2. Juledag er der ligeledes gudstjeneste kl. 10., mens der den sidste søndag i 2023 – Nytårsaftensdag – holdes gudstjeneste kl. 15.30. Her ønskes alle efterfølgende Godt Nytår ved en lille sammenkomst.

Vel mødt til jul i Sæby Kirke. I kirken afsluttes julen først Helligtrekonger, hvor julen synges ud torsdag den 4. januar kl. 19.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Advent og Jul i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger