Nordjysk Science-dyst for gymnasieelever

Nordjysk Science-dyst for gymnasieelever

29. november 2023 - kl. 1:37 - af

24 talentfulde gymnasieelever dystede i dag i Nordjyske Science-dyst på Frederikshavn Gymnasium med bølgekraft i centrum.

At der er potentiale i bølgekraft, kan alle deltagerne i Nordjysk Science-dyst skrive under på. De endevendte emnet i konkurrencens finale som foregik på Frederikshavn Gymnasium med 24 deltagere fra 6 nordjyske gymnasier. Dagen startede med en inspektion af bølgekraftanlægget fra Crestwing, som ligger ved havnen i Frederikshavn. Det var en iskold morgen med vind fra øst, så programmet gik hurtigt videre til Frederikshavn Gymnasium, hvor deltagerne lavede forsøg, diskuterede teknologien og gjorde klar til at fremlægge, mens 8 dommere noterede flittigt om deres arbejde.

Det er 3. gang konkurrencen afholdes og vicerektor Søren Kveiborg fra Brønderslev Gymnasium har været projektleder på konkurrence siden starten.

– Det er en naturvidenskabelig formidlingsopgave. Ved at forstå gennem forsøg og diskussion skal de komme med forslag til Crestwing, hvordan man kan forklare bølgekraft i simple termer, så alle kan forstå det. Grupperne bliver bedømt på samarbejde, forståelse af problemstillingen, naturvidenskabelige kompetencer, tilrettelæggelse af eksperiment og ikke mindst at fremlægge. Vi afholder det for at motivere talenterne til at fortsætte med naturvidenskaben og for at hjælpe regionen med at få naturvidenskaben til at blomstre. Jeg synes dagen er gået utrolig godt og konkurrencen har været meget tæt.

Også direktør Ruth Bloom fra Crestwing var med hele dagen som dommer, og hun var begejstret for deltagernes indsats.

– Eleverne får indsigt i en energikilde de ikke kender til og jeg får et feedback, som jeg kan bruge i min formidling af Crestwing og bølgekraft. Hvad er det for nogle spørgsmål de stiller og hvad får de ud af det. Jeg synes de arbejdede knaldgodt sammen – de er rigtig gode. Det har været en fantastisk dag og jeg synes de alle burde vinde!

Konkurrencen afsluttedes med, at alle grupper fremlagde deres forståelse af bølgekraft og hvilket potentiale det har. Selve præsentationen var en stor del af opgaven, og det er noget eleverne er vant til fra deres hverdag. Som en elev sagde – ’Man har ikke en god idé, før man har fortalt den til nogen.’

Vinder blev holdet fra 2. ab fra Dronninglund Gymnasium, der bestod af Sophie Nørgaard Højbjerg, Ea Ougaard, Anton Kilde Johansen og Amalie Mosskov Møller. Det er anden gang på 3 år, at Dronninglund Gymnasium vinder.

Nordjysk Science-dyst støttes af Region Nordjylland gennem Teknologipagten.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjysk Science-dyst for gymnasieelever' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger