5.a på Stensnæsskolen vinder konkurrence om digital tryghed

5.a på Stensnæsskolen vinder konkurrence om digital tryghed

29. november 2023 - kl. 14:05 - af

Tirsdag blev 5.a på Stensnæsskolen i Voerså overrasket med nyheden om, at de havde vundet Telenors #digitalpænt-skolekonkurrence i Region Nordjylland. Præmien lød på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.

Det var en overrasket 5.a på Stensnæsskolen i Voerså, der tirsdag pludselig fik besøg efter spisefrikvarteret. Med konfetti flyvende om ørerne kunne de glade elever modtage nyheden om, at de har vundet Telenors #digitalpænt-skolekonkurrence i Region Nordjylland.

5.a har sammen med knap 10.000 elever i 4.-6. klasse over hele landet deltaget i et undervisningsforløb fra Telenor, som sætter fokus på digital dannelse og tryghed. Forløbet giver anledning til refleksion i klassen om egen adfærd på digitale medier og slutter med en skolekonkurrence, hvor eleverne i en kort film kan vise, hvad de har lært.

I filmen fra 5.a har klassen bygget en meget aktuel fortælling op om, hvor svært og grænseoverskridende det kan være, når man ser noget ubehageligt online, man ikke burde have set.

”Det har været en stor fornøjelse at mærke børnenes engagement både i forhold til de interaktive dilemmaer, men også i forhold til produktionen af filmene. Forløbet har givet anledning til mange gode snakke og refleksioner fra børnenes egen digitale hverdag, og i videoproduktionen har de arbejdet sammen på kryds og tværs. Og så er det jo bare prikken over i’et, at klassen kåres som vinder,” siger Henrik Thomsen, lærer for 5.a.

I begrundelsen fra dommerpanelet, som bl.a. består af repræsentanter fra Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unges sekretariat, lød det:

”Filmen viser, at selv i situationer, hvor vennerne og lærerne ikke kan hjælpe, så er det guld værd at have en god forælder, der spørger ind og interesserer sig for, hvad deres barn oplever på telefonen. Derved får filmen en fin afslutning, da pigens forælder reagerer og støtter hende, når forælderen opdager, at pigen er tydeligt påvirket. Den har et vigtigt budskab om, at man ikke skal gå med rundt alene med ubehagelige oplevelser, som man kan have på nettet. Det er vellykket film, der holder sig fint indenfor temaet. Godt gået.”

Derudover fremhæver juryen, at filmen gør brug af flere gode locations, har flotte visuelle effekter og godt skuespil og en sammenhængende historie om vigtigheden af at gå til voksne med sine oplevelser online.

Udover æren er præmien en check på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.

Fakta om #digitalpænt

  • Alle børn har ret til en opvækst uden mobning. Derfor lancerede Telenor i 2016 #digitalpænt, som har til formål at bekæmpe digital mobning i Danmark. Forløbet består af undervisningsmateriale og en årlig skolekonkurrence til eleverne i 4.-6. klasse og skal understøtte skolernes arbejde med digital kommunikation, trivsel og mobning på sociale medier.
  • I år har knap 10.000 elever i 430 klasser arbejdet med #digitalpænt.
  • Se vindervideoerne fra 2023 på Telenors hjemmeside fra uge 49: https://www.telenor.dk/om-telenor/vores-ansvar/digitalpant/for-elever/.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '5.a på Stensnæsskolen vinder konkurrence om digital tryghed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger