Nyt skattecenter åbner i Frederikshavn

Nyt skattecenter åbner i Frederikshavn

20. november 2023 - kl. 12:07 - af

Den 27. november indvies et nyt permanent skattecenter i Frederikshavn officielt. Det er det ottende ud af 8 nye skattecentre på 4 år, som Skattestyrelsen åbner.

Skattecenteret åbnes, fordi Folketingets partier i 2019 indgik en aftale om en omfattende reform af skattekontrollen i Danmark.

Reformen skulle sikre, at alle betaler den skat, de skal, og at skattekontrollen blev styrket markant. Centralt i reformen var det at åbne 8 nye skattecentre fordelt over hele landet. Denne opgave er således løst nu, når skattecenteret i Frederikshavn i Skippergade 27 (det tidligere postkontor) indvies officielt.

Der vil arbejde 72 medarbejdere fra Skattestyrelsen, og der er ansatte fra store dele af Nordjylland – også folk, som er bosat i Frederikshavn Kommune.

Medarbejderne fra Skattestyrelsen sidder i to afdelinger og løser forskellige landsdækkende opgaver, der kommer skatteyderne til gavn.

I den største afdeling sidder 55 medarbejdere, som bl.a. arbejder med udbetalinger på udbytte- og motorområdet samt opkrævning af renter på skyldige motorafgifter. Fra 1. januar 2024 vil medarbejderne som noget nyt også håndtere opkrævninger af boligskatter.

Desuden sidder der en afdeling på 17 medarbejdere fra Skattestyrelsen, som arbejder med hvidvask og understøtter Skatteforvaltningens hvidvaskindsats.

Ved indvielsen rulles den røde løber ud, idet skatteminister Jeppe Bruus sammen med borgmester Birgit Stenbak Hansen vil foretage den officielle indvielse midt på formiddagen.

De 7 andre skattecentre er beliggende i Frederikssund og Fredericia (i 2020), Viborg og Esbjerg (i 2021), Ringe og Slagelse (i 2022) samt Svendborg (primo oktober i år) og nu altså også i Frederikshavn.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt skattecenter åbner i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger