Politisk beslutning om fornyelse af Sæby Torv

Politisk beslutning om fornyelse af Sæby Torv

10. november 2023 - kl. 7:48 - af

Igennem flere år har Sæby Erhvervsforening og Sæby Handelsstandsforening samt Frederikshavn Kommune m.fl. drøftet muligheder for at binde Sæbys styrker i form af midtby og vand mere og bedre sammen.

Dette har bl.a. medført fornyet skiltning ”Sommergade i Algade” og i relation til et forestående punkt på Teknisk Udvalgs dagsorden den 14. november: drøftelser om styrkelse af aktivitetsniveauet og indretning af Sæby Torv.

I projektet ligger en plan for fornyelse af torvet:

Del 1: Scene på torvet

Arbejdsgruppen har fundet fondsmidler til etablering af en permanent scene. Scenen opsættes i foråret 2024. Scenen placeres, hvor der sædvanligvis opstilles mobil scene og vil desværre dække for torvets juletræsfod. Det anbefales derfor, at der afsættes 20.000 kr. til at opføre juletræsfod et andet sted på torvet.

Del 2: Beplantning og ophold

Arbejdsgruppen vil skabe et mere levende torv året rundt. Der ønskes beplantning og siddemuligheder langs Grønnegade, der skal erstatte den eksisterende granitmur.

Økonomien er endnu ikke helt på plads og skal findes ved lokale sponsorater. Arbejdsgruppen appellerer til kommunen om, at granitmuren fjernes, når indsatsen er en realitet.

Del 3 – Bilfrit torv

Arbejdsgruppen ønsker på sigt at skabe mulighed for etablering af et bilfrit torv. Helt konkret er visionen at lukke Grønnegade for biltrafik i sommerperioden, hvor der er aktiviteter og musik.

Arbejdsgruppen ønsker, at møblerne fra del 2 skal indgå i afspærringen. Der gøres opmærksom på, at forslaget fra arbejdsgruppen endnu ikke er behandlet af myndighederne, hvorfor de eventuelle muligheder for en lukning ikke er belyst administrativt.

Der er forud for dagens møde i Teknisk Udvalg 1.382.629 kr. tilbage i Dispositionspuljen, som ikke er disponeret. Kommunens Center for Ejendomme, Park og Vej indstiller, at der afsættes 20.000 kr. til etablering af ny juletræsfod, og at midler hertil finansieres af førnævnte pulje.

Tekst: Per Rye

 

 

En kommentar til “Politisk beslutning om fornyelse af Sæby Torv” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Politisk beslutning om fornyelse af Sæby Torv”

  • Teknisk Udvalg har godkendt en indstilling fra Center for ejendomme, park og vej, om, at der afsættes 20.000 kr. til etablering af ny juletræsfod, og midlerne finansieres af dispositionspuljen. Samtidig bad udvalget om, at administrationen forelægger en dag, når projektets del 2 ig 3 er “kvalificeret”.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politisk beslutning om fornyelse af Sæby Torv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger