Faunapassage til fiskene skal sikres ved Sæby Vandmølle

Faunapassage til fiskene skal sikres ved Sæby Vandmølle

10. november 2023 - kl. 12:09 - af

Miljøstyrelsen har godkendt den kommunale administrations skitseprojekt, der skal sikre en faunapassage ved Sæby Vandmølle, så fiskene kan passere igennem Sæby Å.

Projektet er tidligere bl.a. blevet præsenteret på et offentligt informationsmøde i Sæby. På kommunens hjemmeside findes information om projektet samt en samling af de spørgsmål/svar, som blev fremsat på informationsmødet.

Sagen er nu nået til politisk drøftelse, når Teknisk Udvalg afvikler næste møde den 14. november.

Miljøstyrelsens tilsagn på ca. 27 mio. kr. medfører, at udgifterne til anlægsarbejdet, rådgivning til byggestyring samt løn til kommunens medarbejdere under realiseringen kan finansieres fra puljen. Miljøstyrelsens godkendelse indebærer samtidig, at en del af tilskuddet kan benyttes til rådgiverudgifter til udarbejdelse af udbudsmateriale til anlægsopgaven.

Detailprojektering

Inden dette kan iværksættes, skal der gennemføres en detailprojektering, som udføres af eksterne rådgivere. Denne udgift skal finansieres af kommunen og forventes at koste 0,8 mio. kr. Først når udbuddet er gennemført, kendes det præcise beløb. Udgiften kan ikke dækkes af statens tilskudsordninger, da der allerede én gang er givet tilskud til detailprojektering (hvor 2013-projektet blev udarbejdet).

Det er ikke muligt at få tilskud til flere detailprojekteringer til den samme indsats.

Administrationen indstiller forud for udvalgsmødet, at udgiften til detailprojekteringen finansieres via Dispositionspuljen. Der er forud for mødet i Teknisk Udvalg 1.382.629 kr. tilbage i Dispositionspuljen, som ikke er disponeret.

Administrationen gennemfører udbud af rådgivningsydelsen ultimo 2023. Selve detailprojekteringen forventes gennemført i 1. halvår af 2024, så projektet kan fortsætte planmæssigt.

Tekst: Per Rye

 

4 kommentarer til “Faunapassage til fiskene skal sikres ved Sæby Vandmølle” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Faunapassage til fiskene skal sikres ved Sæby Vandmølle”

 • frank andreasen

  utroligt tingene skal tage så lang tid
  de burde være i fuld gang med byggeriet nu !!!

 • Jørn Søndergaard

  Det er utroligt der skal bruges så mange penge på sådan et projekt, møllen har været der i mere end hundrede år. Og tillige er Sæbys vartegn. Kan det være rigtig at nogle få lystfiskere med fluer i hatten, kan få lov til at bruge millioner vis af kroner til ingen nytte. Og så enda i en fattig kommune.

 • Til Jørn:
  Der er mange paradokser til eftertanke: For få dage siden blev et stort vindmølleprojekt, der kunne give strøm til 300.000 mennesker, stoppet, da der var set flagermus i området..! Fornuftigt tjah..

 • Teknisk Udvalg har godkendt en indstilling fra Center for Teknik og Miljø om, at der gennemføres et udbud på rådgivningsydelsen. Desuden er det godkendt, at udgiften på 0,8 mio. kr. hertil finansieres fra Dispositionspuljen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Faunapassage til fiskene skal sikres ved Sæby Vandmølle' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger