Forbedring af trafikforholdene på Sæby Havn

Forbedring af trafikforholdene på Sæby Havn

4. september 2023 - kl. 10:10 - af

Sæby Havn er et attraktivt sted for byens sommergæster og et yndet mål for de fastboende og ungdommen. Derfor skal havnen være et sikkert sted at færdes.

For at forbedre trafiksikkerheden og gøre havnen mere fremkommelig ændres der på den eksisterende afmærkning i den vestlige del af havnen.

Der er derfor lagt op til en behandling af disse ændringer på det kommende møde i Teknisk Udvalg den 5. september.

Foruden at forbedre trafiksikkerheden vil tiltaget gøre det bagvedliggende boligområde mere fredeligt. Den oplagte adgang til og fra havneområdet er via trafikvejen Sdr. Ringvej, der har kapaciteten både til de faste brugere af havnen og de mange sommergæster.

Der er i dag udfordringer med parkerede biler langs boligerne fra Havnen 4 til Havnen 8A. Parkeringerne gør det svært eller helt umuligt for to biler at passere hinanden, og samtidig er der ikke meget plads til de bløde trafikanter.

Anbefaler P-forbud på en del af strækningen

For at sikre fremkommeligheden og skabe mere plads til fodgængerne anbefales det, at der laves parkeringsforbud på den aktuelle strækning.

De 3 afmærkede P-båse uden for Havnekontoret foreslås fjernet, da manglende oversigtsforhold forringer trafiksikkerheden og øger sandsynligheden for, at der opstår farlige situationer både for bilister og bløde trafikanter.

Ved sidevejen Havnepromenaden er oversigtsforholdene vanskelige, især når der holder parkerede biler. For at forbedre oversigtsforholdene etableres standsningsforbud vest for vejen. Der er i dag allerede forbud på østsiden af Havnepromenaden.

Fredning af Klostergyden

Havnearealet kan forlades via Klostergyden mod vest. Klostergyden er en smal boligvej og et legeopholdsareal, som ikke egner sig til gennemkørende trafik. For at fredeliggøre Klostergyden og det bagvedliggende boligområde lægges der op til, at den gennemkørende trafik begrænses ved opsætning af blomsterkummer og indsnævring af kørebanearealet samt skiltning med indkørsel forbudt og ærindekørsel tilladt.

Dermed er det stadig muligt for beboerne at komme hjem, og der kan leveres varer til de forskellige virksomheder.

I forhold til det nuværende ”trafikflow” på havnen vil forslaget omkring Klostergyden være en øvelse i at ændre trafikvanerne for havnens faste bruger og besøgende.

Tiltagene vurderes at forbedre miljøet for de gående. Antallet af biler helt mod vest, hvor der er udeservering og ofte mange mennesker omkring iskiosken, vurderes at falde, så området fremover virker som en plads til ophold og ikke som et trafikareal.

Projektet vurderes at koste 45.000 kr., som foreslås finansieret af Dispositionspuljen.

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

 

En kommentar til “Forbedring af trafikforholdene på Sæby Havn” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Forbedring af trafikforholdene på Sæby Havn”

  • Teknisk Udvalg har drøftet punktet og besluttet at godkende indholdet – dog med den bemærkning, at der skal etableres handicapparkeringsmuligheder i området ved Havnekontoret.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forbedring af trafikforholdene på Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger