Ejendom ved Badskær ændres fra beboelse til graverkontor

Ejendom ved Badskær ændres fra beboelse til graverkontor

24. august 2023 - kl. 1:08 - af

Frederikshavn Kommune har i henhold til lov om planlægning meddelt tilladelse til ændret anvendelse fra beboelse til erhverv for et enfamiliehus på ejendommen Ålborgvej 286 ved Badskær/Dybvad.

Det ansøgte enfamiliehus ønskes anvendt til erhverv i forbindelse med driften af Badskær Kirke og Kirkegård i form af indretning til graverkontor i stedet for til beboelse.

Landzonetilladelse gives på det vilkår, at der udelukkende må drives erhverv, der har direkte tilknytning til driften af Badskær Kirke og Kirkegård.

Ejendommen er en beboelsesejendom på 845 m2, beliggende i landzone i et område, som i kommuneplanen er udpeget som område til flersidig anvendelse.

Ejendommens eksisterende bebyggelse består ud over det fritliggende enfamiliehus på 118 m2, som anvendelsesændringen omhandler, af en carport på 36 m2 og et ulovligt opført udhus på 25 m2. Ejendommen er en af de 3 ejendomme, der tilsammen udgør Badskær Kirkes ejendomme.

Det er i tilladelsen vægtet, at ejendommen tilhører Badskær Kirke og at bygningens funktion som beboelse allerede er ophørt, og at enfamiliehuset i praksis fungerer som graverkontor. Det er endvidere vægtet, at det med vilkåret for denne tilladelse er sikret, at der ikke kan udvikles anden erhverv på ejendommen, end den der er direkte tilknyttet Badskær Kirke og Kirkegård. Det vurderes, at den beskedne aktivitet, der er forbundet med dette erhverv er så begrænset, at det ikke kan udgøre væsentlige gener for hverken landskab, natur eller naboer.

Ejendommen får dermed ikke karakter af spredt bebyggelse og vil ikke påvirke de natur- og landskabelige værdier i området negativt og ikke være i strid med landzonebestemmelsernes formål.

Der er foretaget naboorientering, og der er ikke indkommet bemærkninger til ansøgningen.

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ejendom ved Badskær ændres fra beboelse til graverkontor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger