Ældrerådet har kommentarer til flere politiske afgørelser

Ældrerådet har kommentarer til flere politiske afgørelser

17. august 2023 - kl. 3:07 - af

Ældrerådet er på rådets seneste møde fremkommet med flere kommentarer til diverse politiske afgørelser.

Ældrerådet stiller sig i udgangspunktet positiv over for forslaget om en ny model for en indkøbsordning for visiterede borgere. Projektafdelingen i Jobcenter Frederikshavn kan tilbyde at levere varer til borgerne samt sætte køle- og frostvarer på plads hos borgerne.

Ældrerådet understreger, at udgifterne ikke skal belaste ældreområdet. Rådet forventer tillige, at medarbejderne har en ren straffeattest. Det vil være positivt, hvis der ikke er stor udskiftning blandt de medarbejdere, som leverer varerne. Ældrerådet vil endvidere gerne vide, hvordan den ældres betaling for varer foregår rent praktisk, samt om der er udgifter forbundet med forslaget for den enkelte ældre.

Ældrerådet finder, at visionerne i en ny sundhedsaftale for Nordjylland for de kommende år er gode. ”Det bliver spændende at følge processen,” udtaler rådet, som dog er bekymret for, at det vil kræve mange ressourcer at realisere Sundhedsaftalen. Ældrerådet har endvidere svært ved at se sammenhængen mellem vision og praksis.

Dyreste flextransport

I forhold til Frederikshavn Kommunes høringssvar finder Ældrerådet det glædeligt, at Social- og Sundhedsudvalget har en målsætning om bekæmpelse af isolation og ensomhed. Dette hænger dog dårligt sammen med, at der er mangel på busruter samt at prisen på flextransport er den højeste i Nordjylland.

Ældrerådet har drøftet forslag til ”budgettilpasning” for de kommende år, som det hedder i kommunalt sprogbrug.

Ældrerådet konstaterer, at der i direktionens budgetoplæg er budgetteret med 6,9 mio. kr. til regulær tomgangsleje. Dermed synes der stadig at være problemer med tomgangslejen. De penge bør efter rådets opfattelse analyseres nærmere med henblik på nedbringelse.

Ældrerådet finder det bekymrende, at rehabiliteringsindsatsen ikke har haft den ønskede effekt og håber, at der fortsat vil være fokus på rehabilitering. Rådet er betænkelig ved forslaget om sjældnere skift af kompressionsstrømper, da der mangler viden om de helbredsmæssige konsekvenser herved.

Med hensyn til tøjvask finder Ældrerådet det til gengæld acceptabelt – dog under forudsætning af, at stærkt forurenet tøj (urin og afføring) vaskes hyppigere og dermed ikke opbevares hos den ældre i 14 dage.

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældrerådet har kommentarer til flere politiske afgørelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger