Skolestart: Vis hensyn til de nye børn i skoletrafikken

Skolestart: Vis hensyn til de nye børn i skoletrafikken

5. august 2023 - kl. 6:15 - af

I august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når kommunens børn kommer tilbage fra sommerferie. Vis ekstra hensyn til både små og store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne

Mange nye og usikre trafikanter færdes omkring skolerne i den kommende tid. Frederikshavn Kommune og Rådet for Sikker Trafik opfordrer til at sætte farten ned og vise hensyn til de nye skolebørn.

Når klokken ringer ind på landets skoler efter sommerferien, betyder det første skoledag for tusindvis af børn. Det er en tid fyldt med forventning og spænding. Særligt for de yngste elever og deres forældre er tiden forbundet med spænding, hvilket bådet skyldes selve skolestarten, men desværre også trafikken omkring skolen.

Forældrene til de yngste elever på skolen er nemlig ikke helt så trygge, som forældrene til de større børn. De vurderer i højere grad skolevejen som usikker, og det skyldes særligt adfærden på vejen omkring skolen.

Epinion og Rådet for Sikkerhed har lavet en undersøgelse, der viser, at 7 ud af 10 forældre mener, at andre forældre altid eller for det meste viser hensyn i trafikken omkring skolen. Det efterlader betragteligt rum til forbedring.

Skift bilen ud med cyklen

Med kampagnen ‘Børn på vej’ sætter Frederikshavn Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på trafiksikkerheden omkring kommunens skoler.

Jo flere børn, der kan skifte bagsædet i mors eller fars bil ud med cyklen, jo bedre. Det skaber mindre trængsel omkring skolen, og det giver eleverne færdigheder i trafikken, når de er i trafikken sammen med en voksen. Blandt de 5 til 8-årige er det cirka 12 procent, der selv går eller cykler i skole uden en voksen, mens det cirka er 65 procent af de 13 til 16-årige.

Den overvejende grund til, at de yngste elever ikke får lov til at gå eller cykle uden følgeskab af en voksen, er, at forældrene synes, at deres barn er for lille. Det er 55 procent af forældrene til de 5 til 8-årige, der bruger den begrundelse, mens 18 procent svarer, at der er for meget trafik.

– Det er forståeligt, at forældrene til de yngste skolebørn er bekymrede for at lade deres børn gå eller cykle i skole. Men forudsætningen for, at de overhovedet vil overveje, om deres børn selv må transportere sig selv i skole, er, at de oplever en tryg skolevej. Derfor opfordrer vi både forældre og andre trafikanter, som passerer forbi skoler, til at udvise særligt hensyn, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolestart: Vis hensyn til de nye børn i skoletrafikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger