En kommune med et stærkt og levende uddannelsesmiljø

En kommune med et stærkt og levende uddannelsesmiljø

14. juli 2023 - kl. 1:07 - af

”Vi har sat os for at styrke et stærkt og levende uddannelsesmiljø for vores børn og unge.”

Sådan lyder et af forslagene i det nye planstrategiforslag, som kommunen frem til den 26. september har fremlagt til offentlig høring på kommunens hjemmeside.

Der skal derfor skabes kvalitet i uddannelse ved at sikre høj faglighed, moderne fysiske rammer, tidssvarende undervisningsudstyr samt et stærkt uddannelsesmiljø på tværs af uddannelsesinstitutioner.

Det skal sikres, at der også fremover er et bredt udbud af lokale uddannelsesmuligheder, så alle børn og unge har nærhed til uddannelse.

”Vi vil have en opmærksomhed på at tiltrække uddannelser, som bidrager til udvikling af det lokale erhvervsliv, og vi vil sikre, at alle børn og unge har udsyn, nysyn og nysgerrighed ved at bringe verden ind i deres almene dannelse,” hedder det i oplægget til en ny planstrategi.

Alle børn og unge har et talent

Kommunen har sat sig for, at vi vil have så dygtige og kompetente unge som muligt.

Alle børn og unge har et talent, og vi vil skabe rum og mulighed for, at de kan udfolde dette.

Kommunen vil styrke de praksisfaglige kompetencer i grundskolen for at øge flere elevers læring og kvalificere alle elevers valg af uddannelse.

I samarbejde med det lokale erhvervsliv skal børn og unges evne til at koble boglige og praksisfaglige kompetencer styrkes, så de er rustet til at blive fremtidens medarbejdere eller iværksættere.

”Vi vil sikre, at alle børn og unge skal kunne styre teknologierne fremfor at blive styret af dem. De skal kunne omsætte teknologierne til øget bæredygtighed og grøn omstilling til gavn for dem selv, det lokale erhvervsliv samt udviklingen af samfundet generelt,” hedder det i målsætningen.

Et mangfoldigt udbud af kvalificeret arbejdskraft

Planstrategien peger på, at kommunen har sat sig for at sikre et mangfoldigt udbud af kvalificeret arbejdskraft til gavn for erhvervslivet.

Det vil man gøre ved fortsat at understøtte virksomhederne i at tiltrække og fastholde arbejdskraft.

”Vi vil arbejde med at tiltrække de rette kompetencer, hvad enten de er akademiske eller faglærte. Vi vil sammen med det lokale erhvervsliv skaffe adgang til de rette kompetencer ved at sikre et tilstrækkeligt uddannelsesudbud og mulighed for opkvalificering, og vi vil have fokus på at understøtte eksisterende virksomheder og tiltrække nye virksomheder med henblik på at skabe nye jobs,” påpeges det i oplægget.

Link til hele planstrategiforslaget:
https://www.frederikshavn.dk/politik/horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelser/aktuelle-horinger-og-afgorelse/forslag-til-planstrategi-muligheder-for-vaekst-muligheder-for-mennesker-2024-2028/

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En kommune med et stærkt og levende uddannelsesmiljø' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger