Ny indsats skal fungere som en elastik til unge fraflyttere

Ny indsats skal fungere som en elastik til unge fraflyttere

4. juli 2023 - kl. 10:31 - af

Frederikshavn Kommune vil skabe en elastisk tilknytning til unge, der flytter fra kommunen, med en ny indsats kaldet Nordskab.

Nordskab. Det bliver navnet på en ny indsats, som skal holde kontakten til unge i alderen 19-35 år, der flytter fra Frederikshavn Kommune for at studere eller arbejde. Nordskab er en del af kommunens fokus på indsatsen ”Vi vil være flere”.

– Tanken med indsatsen er, at vi skal holde de unge fraflyttere i en elastik. De skal ikke holdes i snor, for vi kan og skal ikke tvinge dem til at blive. Men vi kan gøre det attraktivt at komme tilbage, og derfor skal Nordskab fungere som en elastisk tilknytning til vores område, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

– Med Nordskab vil vi vise de unge, at der er gode job- og karrieremuligheder, og at de kan leve et rigtig godt hverdagsliv her med spændende kultur- og fritidstilbud.

Nordskab er et fællesskab og et netværk, der samler al relevant information for de unge fraflyttere. Det kan for eksempel være billetter til lokale events, opslag om praktikpladser eller sommerjobs fra de lokale virksomheder.

Nordskab er én ud af flere indsatser

I første omgang er Nordskab etableret med en hjemmeside, et nyhedsbrev og en facebookgruppe, som de unge kan blive medlem af. Det er gratis og kræver blot tilmelding.

– Vi kender vores udfordringer med demografien, og det er jo ikke noget, vi løser i løbet af natten. Nordskab er blot én af flere indsatser, som vi nu har skudt i gang, og vi rækker ud til forskellige samarbejdspartnere, så vi er flere sammen om indsatsen, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Nordskab sigter mod at ramme unge fraflyttere. Derudover kommer der formentlig også indsatser, som er henvendt til dem, der bliver boende og til andre aldersgrupper som en del af ”Vi vil være flere”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny indsats skal fungere som en elastik til unge fraflyttere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger