Reviderede retningslinjer for §18-hjælp drøftet politisk

Reviderede retningslinjer for §18-hjælp drøftet politisk

26. april 2023 - kl. 0:13 - af

Social- og Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune blev på udvalgets seneste møde præsenteret for et oplæg til nye reviderede retningslinjer for uddeling af §18-midler til politisk drøftelse. Det forventes, at nye retningslinjer kan træde i kraft i november.

De nye reviderede retningslinjer er generelt lavet med henblik på regelforenkling og afbureaukratisering samt ønsker, som udvalget tidligere har tilkendegivet: julehjælp, lokal forankring samt særlige indsatser for ensomme ældre.

Om julehjælpen har Social- og Sundhedsudvalget tilkendegivet, at man ønsker højere grad af egenfinansiering ved ansøgninger om midler til julehjælp.

Med hensyn til ”lokal forankring” har udvalget tilkendegivet ønske om at prioritere, at midlerne gives til lokale formål – lokale foreninger med aktiviteter til gavn for kommunens borgere snarere end til store landsdækkende organisationer. I de reviderede retningslinjer er det konkretiseret, at foreninger / lokalafdelinger, der har likvide midler over 125.000 kr., ikke kan tilgodeses.

Endelig kommer der fokus på særlige indsatser for ensomme ældre hjemmehjælpsmodtagere. Udvalget har tidligere besluttet at indtænke et alternativ til klippekortsordning, som varetages af frivillige, ved uddeling af §18-midlerne. Det kan eksempelvis dreje sig om besøgstjenester og ledsageordninger for målgruppen. De nye reviderede retningslinjer åbner mulighed for, at ansøgninger med dette fokus kan blive særligt tilgodeset.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reviderede retningslinjer for §18-hjælp drøftet politisk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER