Karsten Thomsen: Jeg forstår ikke beslutningen

Karsten Thomsen: Jeg forstår ikke beslutningen

21. april 2023 - kl. 13:01 - af

Byrådsmedlem, men mest af alt tillidsmand gennem 27 år på Sæby slagteri.

20 april var en sorgens dag for medarbejderne på Sæby slagteri, ja for hele kommunen, da Danish Crown indstillede slagteriet til lukning. Jeg forstår ikke beslutningen på grund af:

– Først lukkede man aftenholdet, der var det der økonomisk bedste i koncernen.

– derefter besluttede man d. 20. april at indstille Sæby slagteri til lukning, vel viden det i den periode, hvor der var aftenhold, var det blandt de to slagterier, der bidrog mest til efterbetalingen.

– Sæby slagteri har altid været omstillingsparat, når produktion krævede det eller, der skulle optimeres.

– alle medarbejdere kommer fra nærområdet – det er også et vigtige fakta.

Nu vælger man at flytte produktionen til slagterier, der økonomisk kører mindre godt – helt uforståeligt.

Hvorfor er man kommet i den her situation? Ja, fordi Danish Crown ikke kan leve op til den afregningspris, som kræves for at bevare slagtesvin produktion i Danmark – de har simpelthen fejlet i den måde, de har valgt at sælge produkterne.

Derfor har de landmænd, der har valgt at gå over til smågrise gjort det, fordi de ikke har tiltro til, at Danish Crown kan sælge deres produkt, således de kan afregnes til en fornuftig pris.

Så da man indstillede Sæby til lukning, skal man huske på, der også peger finger den anden vej: har man stillet det rigtig hold til forsat at udvikle eller fastholde svineproduktionen i Danmark? Jeg tvivler !

Karsten Thomsen 

2 kommentarer til “Karsten Thomsen: Jeg forstår ikke beslutningen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Karsten Thomsen: Jeg forstår ikke beslutningen”

 • Jørn Mogensen

  Bønderne er åbenbart med til at denne situation er opstået, de vil hellere sende deres grise til Tyskland for en mer pris, end bevare danske arbejdspladser.
  Formanden for landbo nord sender 45000 smågrise afsted årligt, istedet for at fede dem op i Danmark. Så slagtesvin har de for få af i Sæby.

 • Karsten det er så godt skrevet som tidligere tillidsmand i branchen kender du om nogen ledelsen – Jeg er så enig med dig. Der peger
  En virksomhed der giver overskud er omstillingsparat med fleksible medarbejdere – det virker totalt uigennemtænkt når DC i deres vision og mål skriver at de tager socialt ansvar – ØH
  Det gør man så ved bare at betale de berørte medarbejdere med ussel Mammon i stedet for at arbejde for at griseproducenterne feder der grise op og slagter dem i Danmark
  Så godt en leder fra DC der påstod, at han havde tårer i øjnene eller lignede – ja man undres, det er jo slet ikke første gang jeg hører om en griseproducent der sviner miljøet i Danmark tager profitten og sender smågrisene ud af landet
  Kære politikkere vågn nu op og få transporten af smågrise ud af landet stoppet

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Karsten Thomsen: Jeg forstår ikke beslutningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger