Frederikshavn Kommune skaber en samlet indgang til film- og serieproducenter i nyt filmkontor

Frederikshavn Kommune skaber en samlet indgang til film- og serieproducenter i nyt filmkontor

17. marts 2023 - kl. 11:35 - af

Nu bliver det lettere for film- og tv-serieproducenter, at få hjælp til filmoptagelser i Frederikshavn Kommune. Al information, de skal bruge i produktion af film og tv-serier, bliver nemlig samlet på ét sted.

Frederikshavn Kommune har gennem flere år været en velbesøgt destination for film- og tv-produktioner. Derfor bliver Frederikshavn Filmkontor nu oprettet, som er en samlet indgang til al den hjælp, kommunen kan tilbyde filmselskaberne.

Kultur- og Fritidsudvalget blev til udvalgsmødet torsdag aften præsenteret for den nye hjemmeside, som huser filmkontoret.

– Når en film eller tv-serie skal laves, er det en stor produktion, som skal i gang. Det kræver samarbejde mellem lokale myndigheder, produktionsselskabet og dem, der bor i området. Det er det samarbejde, som Filmkontoret er med til at skabe gode rammer for, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Peter Laigaard.

Filmkontoret er en del af en større indsats

Frederikshavn Kommune arbejder løbende med at tiltrække film- og tv-produktion. Derfor er kommunen medlem af Den Vestdanske Filmpulje, og den nordjyske filmskole i Frederikshavn, Filmmaskinen, understøtter også indsatsen.

Tanken med Filmkontoret er at yde en høj service for at tiltrække filmselskabernes produktioner. Det kan for eksempel være at hjælpe med at finde locations, finde lokal arbejdskraft og elever fra Filmmaskinen til produktionen, afspærre områder, hvor der optages film, engagere det lokale erhvervsliv og vejlede filmselskaberne i støttemuligheder for finansiering af produktionen.

– Vores erfaringer fra produktioner som tv-serierne ’Norskov’ og ’OXEN’ viser, at filmselskaberne har brug for en tydelig og direkte indgang til kommunen, og det er det, Filmkontoret bliver, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Peter Laigaard. Filmkontoret etableres af Center for Kultur og Borgerservice, og opgaverne løses inden for det eksisterende budget.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune skaber en samlet indgang til film- og serieproducenter i nyt filmkontor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger