Cool Car Race lægger vejen forbi Sæby til sommer

Cool Car Race lægger vejen forbi Sæby til sommer

17. marts 2023 - kl. 13:09 - af

Cool Car Race, som er en velgørende aktivitet under CoolUnite-fonden og Coolshop, lægger vejen forbi Sæby om fredagen, når løbet afholdes den første weekend i juni.

Det ”afslører” formanden for CoolUnite, Jacob Risgaard – Sæby-dreng, nu bosat i Frederikshavn og medejer af Coolshop -, i en samtale med avisen. Dermed lægges der op til en kæmpestor begivenhed, som plejer at trække tusinder af tilskuere til for at se og ikke mindst lytte, når der geares op for de mere end 20.000 hestekræfter.
I 2021 sluttede løbet på Budolfi Plads i Aalborg. Sidste år gik ruten fra Aarhus til Sønderborg. Ruten i år er endnu en hemmelighed, men Sæby indgår altså!

Cool Care Race har været afholdt 9 gange, og hvert år indsamlet penge til nødstedte børn i Danmark. Indtil nu er det blevet til et overskud på over 6 millioner kr. til velgørenhed.
”Formålet er klokkeklart: at hjælpe børn, der har brug for en ekstra håndsrækning,” forklarer Jacob Risgaard, om en af landets største private velgørenhedsindsamlinger.

Han lover, at der kommer vilde superbiler. Kørerne samler undervejs penge ind, deltager i konkurrencer, auktioner og happenings. Det gælder ikke om at komme først i mål; det handler om turen og oplevelsen og ikke mindst om at have den rette ånd.
Sidste år var der vilde biler som Maserati, Aston Martin, Porsche, Lamborghini, Ferrari, Mercedes-Benz, BMW, Bentley, Audi, Corvette og MacLaren.

Støtte og styrke sårbare børn og unge

CoolUnite er en velgørenhedsfond med det formål at støtte, udvikle og styrke sårbare, sygdomsramte og udsatte børn. Der er tale om en børnefond med høj grad af gennemsigtighed i arbejdet. ”Vi er af den overbevisning, at velgørenhed skal gå til dem, der har brug for det, og de indsamlede beløb skal gå direkte til hjælp, for børnene og samtidig så lidt til administration og markedsføring som muligt,” understreger Jacob Risgaard. Han sætter desuden en tyk streg under, at CoolUnite er etableret for at hjælpe børn, der har brug for en ekstra håndsrækning i livet.
Fonden yder donationer til andre organisationer med almenvelgørende og almennyttige formål, og den samarbejder med andre hjælpeorganisationer, relevante myndigheder og erhvervsdrivende virksomheder om at indsamle og støtte det fælles formål.

CoolUnite har bl.a. støttet ”Barnets Blå Hus”, hvor de nærmeste institutioner findes på Vrangbækvej 115 i Bangsbostrand, på Læsø og i Aalborg. Her er tale om et behandlings- og støttetilbud til børn, unge og familier med særlige udfordringer på grund af alkohol og stofmisbrug. Barnets Blå Hus er et gratis tilbud med relation til Blå Kors. Sundhedsstyrelsen har skønnet, at 122.000 mellem 0-18 år lever i familier med alkoholmisbrug – ofte bag lukkede døre.
Fonden har også støttet ”Lukashuset”i Hellerup. Her tilbydes en palliativ indsats til børn og unge med livstruende sygdom, hvor man hjælper med indlæggelse, pleje og omsorg og lindrende behandling under sygdomsforløb. I Lukashuset tilbydes en ramme med plads og livskvalitet til hele familien. Også børne- og ungehospice ”Strandbakkehuset” i på Djursland er blandt dem, der har nydt godt af en donation fra CoolUnite.

Har man lyst at yde et beløb, kan Mobile Pay 42233 benyttes.

Læs meget mere på www.coolunite.com og www.coolcarrace.com

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cool Car Race lægger vejen forbi Sæby til sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger