Babeth er kommet hjem efter 2 uger til VM i Canada

Babeth er kommet hjem efter 2 uger til VM i Canada

14. marts 2023 - kl. 4:30 - af

Babeth Hansson-Östergaard fra SOS Nord, var den eneste som repræsenterede Danmark til junior VM i Calgary i Canada. Det var en stor oplevelse for Babeth, som glædede sig at sætte sine skøjter på den canadiske is. En barndomsdrøm gik i opfyldelse for den nordjyske skøjte pige.

Selveste VM foregik i Winsport Arena i OL-byen. Arenaen var meget flot og stor, og den blev bygget for de penge der var i overskud fra OL i Calgary i 1988. Isen var dog en smule anderledes, da det var en kunstskøjte is. Det betød, at den var helt hvid, uden curling cirkler og hockey streger, og det kunne Babeth mærke var meget anderledes. Før konkurrencens start havde man nogle “official practices”, hvor dommerne sidder og kigger på alle løbernes træninger, for at man skal få et overblik over grupperne, da der til hele VM ‘et var 177 løbere. For Babeth var det en stor oplevelse, at få lov til at træne med de store nationer som var Japan, USA og Kina. Træningerne for Babeth gik udmærket, hvor hun kørte sine programmer fejlfrie gang på gang.

Babeth havde mange gange fået spørgsmålet, “Hvad er dit mål for konkurrencen?” Hendes svar har så været: “Mit mål er, at når jeg går af isen, så skal jeg smile!”.  Det var et helt andet miljø i skøjte arenaen. Man kunne mærke presset og stemningen i luften, men Babeth havde altid et smil på sine læber, da hun var så taknemlig over at få lov til at være med om sit første VM. Man havde kameraer og lys i hovedet hele tiden. Babeth sagde, at man følte sig som en kendis, og det er rent faktisk også det, Babeth er i skøjteverdenen i dag.

Babeths program gik ikke helt som planlagt. Hun missede ved to af springende og en smule i piruetterne, men derimod var hun en af de 11 ud af 47 til at opnå den sværeste sværhedsgrad i sin trinserie, med endda plus point på. Det var dem i top 10 som fik den sværhedsgradsgrad og så Babeth. Babeth har meget specielle og unikke piruetter, som hun igen fik meget god credit for. En ting som Babeth udskiller sig meget med, er hendes fantastiske program og udstråling. Babeth elsker at skøjte, og det kan man se i hendes skøjteløb, da hun indlever sig i musikken og fortæller en fantastisk historie. En af de øverste dommere fra ISU (International Skating Union), var kommet frem til Babeth og rost hende gevaldigt for sin flotte præsentation. Hun sagde bl.a. at Babeth aldrig skulle stoppe det flotte arbejde, og at hendes programmer og skøjteløb er fantastisk at se på. Hun sagde også, at Babeth var den, med bedst indlevelse og musikalitet, og et fantastisk program, som tolkedes perfekt på hele konkurrencen. Babeth er en dygtig skøjteløber, som har hele pakken, men skal også lige have den mentale del på plads. Det er ingen hemmelighed, at Babeth har haft lidt udfordringer med det mentale stykke her på det sidste. Men det har hun arbejdet med, og der er allerede sket store forbedringer.
Da Babeth gik af isen, var hendes første ord “Jeg havde faktisk sjovt”, sagde hun til træneren fra SOS Nord, hvor hun derefter fik et kram. Babeth klarede sit mål om at smile, da hun gik af isen, og det var der mange, som var glade for at se, at der var nogle som nød at være i spot lightet. Hun blev hermed også nr. 37 i hele verdenen. Babeth siger også: “Følelsen af at bare være i skøjtehallen gjorde, at jeg følte mig noget værd og fik fornemmelsen af stolthed”.

Babeth er meget tilfreds med at have placeret Danmark og Skøjte og sportsforening Nord på kortet. Hun får stadigvæk en masse henvendelser af fans, som skriver til hende, og hun er meget taknemlig over den fine støtte, som hun har fået rundt omkring i hele verdenen. Der har aldrig været nogen i Nordjylland, som har været med til et junior VM, så Babeth har skrevet historie. Hun er den eneste som har opnået ISU’s point krav, hvilket Danmark er meget glade for, da de ellers ikke ville have nogle at sende afsted.

VM handlede dog ikke kun om træninger og konkurrence. Alle løberne skulle også deltage i et doping seminar. Trænerne fik også kursuser om skader, ernæring og fysiske aspekter, om hvordan man skal træne udenfor isen. Samt mental træning til store konkurrencer, og om hvordan man skal håndtere det. Så der var mange oplevelser og hjælpemidler, som det danske team fik taget med hjem i kufferten.

Som afslutning på VM, blev der afholdt en stor banket for alle løbere, dommere, trænere og team ledere. Her kom man fin klædt og snakkede og tog afsked med sine venner. Senere på aftenen begyndte musikken, og de unge festede godt igennem hele natten. Der blev danset i flere timer, og man kunne mærke, at det var elite løbere, da de aldrig blev trætte af at danse, og de havde det sjovt selvom ingen af dem drak alkohol. Babeth er meget social og snakkesaglig og gjorde derfor mange gode indtryk på løberne rundt i verdenen. Hun siger selv, at det er sjovt, når man møder mennesker med samme mind set som én selv, og man klikker dermed også meget bedre.

Der var nogle fri dage under konkurrencens gang, og det danske team ville ikke bare ligge på hotel værelset, så de fik også oplevet selveste Canada. De var på Rocky Mountains og skøjtede også på Lake Louise, som er en af de 10 flotteste steder at skøjte på i verdenen. Vejret var koldt med -24 grader, så når teamet kom tilbage til en snestorm i Danmark, var det næsten bare at have jakkerne åbne.

Babeth vil aldrig glemme denne oplevelse. Hun har fået blod på tanden, og er klar på at arbejde videre til den næste sæson. “En af dem som jeg vil takke allermest er DSU (Dansk Skøjte Union), da de gav mig denne store mulighed og troede på mig. Deres støtte har været meget stor og betydningsfuld for mig”, sagde Babeth, da de var på vej hjem i flyveren fra det kolde Calgary. Skøjte og sportsforening Nord er meget stolte over, at kunne sige at Babeth skøjter i SOS Nord. Vi er alle stolte over vores Danmarks Babeth. Godt gået!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Babeth er kommet hjem efter 2 uger til VM i Canada' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger