HTX Frederikshavn besøger virkeligheden

HTX Frederikshavn besøger virkeligheden

8. februar 2023 - kl. 0:43 - af

Engang i mellem kan man få nok at klasseværelset, lærere og tørre teorier. Hos HTX tager man heldigvis ud i virkeligheden og undersøger om teorierne holder vand og om man kan bruge sine skills ude i virkeligheden.

Således besøgte 3.g fra HTX Frederikshavn IT-virksomheden KMD i Aalborg. KMD er en af Danmarks største IT-virksomheder og er især kendt for at udvikle IT-systemer til det offentlige. De har mere end 1.700 kunder, hvor af mange også er private virksomheder.

HTX-elever fik lov til at komme ind i de mere hellige – og hemmelige – gemakker hos KMD. Her fik eleverne en lille rundvisning efterfulgt af spændende oplæg af forskellige medarbejdere. Endelig fik eleverne lov til at arbejde med en case, hvor de skulle identificere – og løse – en problemstilling ved hjælp af en app – en opgave de tog til sig med begejstring.

Studentermedhjælp Sarah Søndergaard Larsen fra KMD viste HTX-elever rundt og hun sagde bl.a.

– Vi vil gerne række ud til gymnasierne og IT-interesserede unge mennesker og vise dem, at KMD dels er en attraktiv virksomhed for unge mennesker – og dels, at man ikke behøver at være hardcore IT-menneske for at arbejde i en IT-virksomhed

Elevernes studieretningslærer Louise Toftemark Lauridsen var begejstret for oplevelsen:

– Det giver eleverne en masse at se hvordan man arbejder med kommunikation i praksis og hvordan en stor IT-virksomhed fungerer. Mange af de processer vi arbejder med i faget ses tydeligt, når de forskellige medarbejdere fortæller om deres overvejelser med deres daglige opgaver og det kan hjælpe med at bygge en god bro af forståelse for eleverne. Og så er det en del af HTX-ånden, at vi opsøger virkeligheden for at se teorien udfolde sig i praksis.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX Frederikshavn besøger virkeligheden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger