Tættere på Bamse: Et unikt og personligt indblik i Bamses liv

Tættere på Bamse: Et unikt og personligt indblik i Bamses liv

29. januar 2023 - kl. 6:13 - af

Nu kan du høre den autentiske fortælling om Bamse: Manden i de velkendte smækbukser med det imponerende sangkatalog og det lune ydre, der står som én af de mest ikoniske entertainere i nyere dansk musikhistorie. Onsdag den 15. februar kl. 19 præsenterer Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune et foredrag med to af Bamses allernærmeste. Käte Jørgensen, Bamses hustru gennem 40 år og Jens Ove Friis, pladedirektør og Bamses nære ven, åbner denne aften for kærlige anekdoter og personlige beretninger.

Foredraget afholdes i Manegen – Sæby Kulturhus, hvor du denne aften får et unikt indblik i Bamses liv. Om alt fra hans karrieres op- og nedture, familielivet, hans skrøbelige sind og usikkerheder, og ikke mindst den ikoniske musik.

Bamse genopstår

I 2022 tog Flemming “Bamse” Jørgensen igen landet med storm, da spillefilmen “Bamse” indtog biograferne. Danskerne kunne gennem det biografiske drama igen stifte bekendtskab med den folkekære musiker, nu 11 år efter hans død. Filmen blev årets mest sete danske film med hele 479.164 solgte billetter, ifølge Det Danske Filminstitut. Et glædeligt gensyn, der for mange blev en introduktion til nye sider af Bamse, blandt andet hans identitetskamp som adoptivbarn og udfordringerne i hans professionelle karriere.

Filmens portræt af kunstneren lader dog stadig mange spørgsmål om Bamse stå ubesvaret hen, og der er stadig utallige historier, der ikke er blevet fortalt. Käte Jørgensen og Jens Ove Friis vil med deres foredrag tage os endnu tættere på Bamse. Hvor fortællingen i filmen er inspireret af Bamses liv, vil Käte og Jens Ove med deres foredrag tilføre endnu et lag, og give den autentiske og personlige fortælling om Bamse, fortalt af to af de personer, der kendte ham bedst.

Et kærligt bekendtskab

Käte Jørgensen var Bamses livs kærlighed, og de to nåede at dele 40 år sammen. Hvor en stor del af Bamses liv foregik på landevejene, var Käte Bamses stabile anker, som Bamse længtes efter at komme hjem til. Käte stod altid klar med natmad, når de sultne musikere kom hjem fra spillejobs, og når Bamse skrev ny musik, var hun én af de første han spillede sangene for, da hendes mening betød alverden for ham.

Jens Ove Friis var Bamses pladeproducent og professionelle rådgiver. Jens Ove har været med en stor del af vejen bag tilblivelsen af Bamses sangkatalog, helt fra de frimodige dansenumre til den omtalte Melodi Grand Prix-sejr og til Bamses mere personlige og seriøse numre. Det professionelle forhold udviklede sig med tiden til et tæt venskab, og efter Bamses død har Jens Ove tiltrådt som familiens rådgiver.

Foredraget giver et unikt portræt af kunstneren, som er helt kompromisløst autentisk og vi vil gennem foredraget komme tættere på både musikeren, familiefaderen, vennen, adoptivsønnen og mennesket bamse.

Foredraget afholdes i Manegen – Sæby Kulturhus og billetter kan findes på bibl.frederikshavn.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tættere på Bamse: Et unikt og personligt indblik i Bamses liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER